KRITISK: - Han er ingen fan, men en forfølger som lider av en form for psykiske problemer. Og hvis man ikke får hjelp til å håndtere sine farlige tendenser, så kan disse utvikles til en virkelig trussel for samfunnet, sier Anna Anka til Seher.no om a Foto: STELLA PICTURES
KRITISK: - Han er ingen fan, men en forfølger som lider av en form for psykiske problemer. Og hvis man ikke får hjelp til å håndtere sine farlige tendenser, så kan disse utvikles til en virkelig trussel for samfunnet, sier Anna Anka til Seher.no om a Foto: STELLA PICTURESVis mer

- De er uintelligente og farlige

Den svenske TV-stjernen angrer ingenting på anmeldelsen av 13-åringen.

SEHER.NO: I helgen ble det kjent at en 13 år gammel gutt fra Vest-Sverige har kontaktet den svenske Hollywoodfruen Anna Anka (39) gjennom hennes blogg og Facebook-side. Gutten skal blant annet ha sendt henne lenke til en nettside som viser mennesker blir drept.

Saken har vekket enorm debatt på hennes egen blogg og Facebook-side. Spesielt etter TV-stjernens valg om å anmelde 13-åringen.

Til Seher.no forteller Anka at hun ikke angrer det minste på at hun valgte å koble inn FBI i saken.

- Det som har hendt er uakseptabelt. Det spiller ingen rolle hvor gammel han er, man må kunne følge lover og regler selv om man bare er et barn. Og det er de voksnes ansvar å sette en stopper for slik oppførsel, sier Anna Anka, som er svært, svært kritisk til det gutten sendte henne via internett.

- Han er ingen fan, men en forfølger som lider av en form for psykiske problemer. Og hvis man ikke får hjelp til å håndtere sine farlige tendenser, så kan disse utvikles til en virkelig trussel for samfunnet. Forhåpentligvis fører dette til at noen tar tak i hans skremmende sider, forteller hun til Seher.no.

39-åringen legger ikke skjul på at hun har fått tilbakemeldinger fra folk som mener at hun aldri burde anmeldte gutten.

- I stedet for å angripe meg burde folk takke meg for at jeg kanskje har forhindret at ytterligere en fremtidig kriminell går løs på gaten. Jeg som er en offentlig person kan ikke ta den risikoen. Sveriges lover bør skjerpes, det er tydelig bevist i andre land at hardere straff leder til mindre kriminalitet, mener hun.

«Dere som truer meg vil bli anmeldt til FBI. Fjern dere fra min side. Den er for de som forstår hvem jeg er og aksepterer meg! Dette er min siste advarsel!».

Dette var hva den svenske Hollywoodfruen skrev til sine Facebook-venner tidligere denne uka. Og hun erkjenner at hun med tiden har opplevd litt av hvert fra litt vel innpåslitne mennesker.

- Internettet består av en mengde uintelligente, rare og farlige mennesker, som enkelt kan gjøre ting ustraffet bak dataskjermen. Det påvirker mottakeren på en brutal måte. Det er ikke reaksjonen som er feil, det er handlingen. Det finnes ingen forskjell i å sende hatbrev og grafiske bilder på drap hjem til noen framfor å sende det via nettet. Man skal ikke klage på kriminalitet hvis man ikke er beredt til å gjøre det som kreves som medborgere for å forhindre det.

Nå håper Anna Anka at anmeldelsen av 13-åringen vil gjøre det vanskeligere for andre å opptre på samme måte som ham.

- Hadde jeg ikke satt en grense, ville han fortsatt i samme spor. Jeg ga ham flere ganger sjansen til å slutte, men i stedet fortsatte han og beviste med det at han bare kom til å gå lenger og lenger hvis ingen sa stopp. Jeg kunne holdt denne diskusjonen i live hvor lenge som helst, for jeg taper aldri en debatt, sier den 39 år gamle TV-stjernen til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Anna Anka truer sine Facebook-venner