SLÅR TILBAKE: - De er som diktatorer, sier Harald Eia om forsker-kritikken mot hans intervjuer i den nye reportasjeserien "Hjernevask". Foto: SCANPIX
SLÅR TILBAKE: - De er som diktatorer, sier Harald Eia om forsker-kritikken mot hans intervjuer i den nye reportasjeserien "Hjernevask". Foto: SCANPIXVis mer

- De er som diktatorer

Harald Eia slår tilbake etter forsker-refsen.

SEHER.NO: Komiker og sosiolog Harald Eia (43) slaktes av flere norske topp-forskere etter intervjuer til sitt nye program "Hjernevask".

Flere av de deltagende forskerne har varslet at de vil trekke seg fra programmet, på grunn av at de blant annet ikke har fått anledning til å forberede svarene sine.

Nå slå Eia tilbake - med å sammenligne forskerne med diktatorer.

- Hvis du er en diktator som har styrt skuta i mange år, er du kanskje ikke like mottakelig for kritikk, sier han til Dagbladet.

Det nye programmet - som etter planen skal sendes i januar - vil ifølge Dagbladet sette ulike forskersyn opp mot hverandre.

Sosiologiprofessor Willy Pedersen hevdet i søndagens utgave av Aftenposten at han ikke fikk anledning til å forberede seg, da NRK ville ha motsvar til utenlandske forskere som hadde kritisert det han sa i sitt første intervju.

Kjønnsforsker Agnes Bolsø sier til Dagbladet at hun opplevde det samme.

- Jeg føler meg feilinformert og misbrukt i forbindelse med intervjuene.

- Situasjonen ble veldig ubehagelig, og jeg ble irritert og opphisset. Han gjentar og gjentar spørsmålene, og presser meg langsomt opp i et hjørne. Intervjuet kan enkelt kryssklippes på en ufordelaktig måte, sier hun til avisa.

Eia avviser imidlertid kritikken kritikken fra akademikerne blankt.

- Jeg har ikke lurt noen i det hele tatt. Jeg stiller spørsmålene som journalister vanligvis ikke stiller fordi de ikke kan nok om feltet, sier Eia til Dagbladet.

Det er foreløpig ikke kjent om NRK vil sende TV-intervjuene med forskerne som ønsker å trekke seg fra "Hjernevask".

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Karita: - Sier nei om Jens spør