PROVOKATØR: På 70-tallet ble Sten Hegeler kjent for sin seksualopplysning som gjorde inntrykk på en hel generasjon nordmenn. Mandag sjokkerte han igjen med å bryte røykeloven i NRKs studio.
PROVOKATØR: På 70-tallet ble Sten Hegeler kjent for sin seksualopplysning som gjorde inntrykk på en hel generasjon nordmenn. Mandag sjokkerte han igjen med å bryte røykeloven i NRKs studio. Vis mer

- De er så redde for å få norske tilstander

Carl Ditlef Jacobsen (78) går til frontalangrep på dansker og på NRK etter mandagens Store Studio-sending.

SEHER.NO: I mandagens sending av "Store Studio" på NRK1, kunne et sjokkert TV-publikum se den danske psykologen Sten Hegeler (85) tenne seg en sigarett i studio under intervjuet med programleder Anne Lindmo (38).

85-åringen, som fremdeles er psykolog, forfatter og ivrig provokatør, ble på 70-tallet kjent for sin seksualundervisning sammen med sin kone Inge.

Mandag klarte Hegeler å provosere igjen med å røyke i beste sendetid på NRK1.

Tidligere overlege og røykemotstander Carl Ditlef Jacobsen (78) synes lite om at den danske psykologen brøt både den norske røykeloven og arbeidsmiljøloven.

- Danskene er helt håpløse. De er mye verre enn de andre. De er så redde for å få norske tilstander der borte.

- De danske legene opererer jo til og med med promille! sier en oppgitt Jacobsen til Seher.no.

At NRK1, som en stor TV-kanal og folkeopplyser valgte å la Hegeler nyte sigaretten, synes den tidligere overlegen er lite imponerende.

- De burde få smekk de som tillater det, sier Jacobsen som også tidligere har klaget på ting NRK har gjort.

- NRK hadde en gang et ungdomsprogram som handlet om brennevinet whisky. Whisky! Hvor det var meningen at ungdommen skulle finne sin whisky-type og bli venn med den, og dette var et ungdomsprogram! Jeg klaget det inn, men jeg fikk selvfølgelig ikke noe svar...

At det var nettopp Sten Hegeler som skulle tenne røyken på norsk TV, er ikke antirøykeren Jacobsen spesielt overrasket over, og mener det hele er typisk dansk.

- Han skal bare provosere vettu, det er så dumt og så dansk. Danskene henger alltid 20-30 år etter. 

Seher.no har forsøkt å innhente en kommentar til saken fra Anne Lindmo - uten å lykkes.

Har du tips om TV-kjendisene? Tips oss på seher@seher.no
LES OGSÅ: Patrick røyker fortsatt