Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit:

- De er noen av dem som viser mest følelser

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit holdt godt rundt hverandre da hertugparet hadde reist.

KLINTE TIL: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon omfavnet hverandre fredag ettermiddag etter storfint besøk. Foto: NTB Scanpix
KLINTE TIL: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon omfavnet hverandre fredag ettermiddag etter storfint besøk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Kronprins Haakon (44) og kronprinsesse Mette-Marit (44) har hatt et fullstappet program de siste to dagene, med storfint besøk av hertuginne Kate (36) og prins William (35) fra Storbritannia.

De to parene har fulgt hverandre tett det siste døgnet, og har hatt hendene fulle.

Etter dagens program i Holmenkollen, vendte derimot de to royale parene hvert til sitt, og Kate og William reiste tilbake til London.

Etter at hertugparet og kronprinsparet hadde tatt farvel på Øvresetertjern, benyttet Haakon og Mette-Marit mulighet til å gi hverandre litt kjærlighet foran pressen.

De to turtelduene så nemlig svært romantiske ut, der de sto i solnedgangen, i hverandres armer.

GODE KLEMMER: Haakon og Mette-Marit holdt godt rundt hverandre. Foto: NTB Scanpix
GODE KLEMMER: Haakon og Mette-Marit holdt godt rundt hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er Haakon og Mette-Marit et av de kongelige parene som oftest viser hverandre sin kjærlighet.

- De gjør det hele tiden, de viser ofte følelser. Mette-Marit vil ofte både klemme og kysse, men det er bare hyggelig, sier hun.

I forhold til det britiske paret, som de siste dagene har tilbragt sin tid i Norge, er det norske kronprinsparet mindre formelle enn Kate og William.

- De britiske viser svært sjelden følelser offentlig, forklarer Caroline, og trekker frem Williams lillebror, prins Harry (33), som er rake motsetningen.

LUNSJ: Fredag formiddag var hertuginne Kate og prins William invitert til lunsj på Skaugum. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.
LUNSJ: Fredag formiddag var hertuginne Kate og prins William invitert til lunsj på Skaugum. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff. Vis mer

Harry og hans forlovede Meghan Markle (36) blir nemlig ofte observert både klemmende, og mens de holder godt rundt hverandre.

- Harry og Meghan er nok mye mer som Haakon og Mette-Marit, sier kongehuseksperten og legger til at de er mer konservative i Storbritannia.

- Mette-Marit og Haakon er noen av dem som viser mest følelser, fortsetter hun.

Det britiske kongehuset er av det tradisjonelle og kanskje noe konservative slaget, og det er ikke ofte man ser de kongelige parene berøre hverandre fysisk.​

Saken fortsetter under bildet.

NÆRKONTAKT: Meghan og Harry holder stadig hender og viser sine følelser for hverandre. Foto: NTB Scanpix
NÆRKONTAKT: Meghan og Harry holder stadig hender og viser sine følelser for hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Snakket med folket

Gjennom hele besøket har Kate og William tatt seg god tid, både med den norske kongefamilien, men også med det norske folk.

Ved enhver anledning har de benyttet seg av muligheten til å få snakke med folket som hadde møtt opp for å få se dem.

Til tross for kuldegradene fredag, var det mange nordmenn som hadde tatt seg turen i håp om å få et glimt av det britiske hertugparet.

AVSLUTTNING: Prins William og hertuginne Kate avsluttet sitt Norgesbesøk i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix
AVSLUTTNING: Prins William og hertuginne Kate avsluttet sitt Norgesbesøk i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, var Kate og William svært heldige.

- Det kunne ikke vært finere. Solen skinner, snødekkede trær, iskaldt og veldig idyllisk. De er begge kledd i fritidsklær og er tydeligvis godt forberedt, men kaldt blir det nok likevel, forklarte hun, og fortsatte:

- Det er så norsk som det går an å få det!

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøgde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Både kronprinsparet og det britiske hertugparet var alle godt kledd for siste etappe på programmet. De bar gode jakker og bukser, og gravide Kate strålte i sin rød- og hvitfargede boblejakke.

I Holmenkollen fikk de en guidet tur i skimuseet, og fikk se skihopperne suse nedover Holmenkollen skihopp.

Det britiske hertugparets utflukt til Øvresetertjern, like ved Tryvann, var Kate og Williams siste post på programmet i Norge. Her grillet de pølser og pinnebrød ved bålpanner og så på barnas skiaktiviteter.

LES OGSÅ: Disse var invitert til middag på Slottet​