IDOL-BYGDA: - Det er jo veldig artig, for vi kommer jo fra samme bygd, sier Kim Rune Hagen, om at både han og Åste Hunnes Sem er plukket ut som storfavoritter til å vinne av Jostein Pedersen. Foto: Scanpix
IDOL-BYGDA: - Det er jo veldig artig, for vi kommer jo fra samme bygd, sier Kim Rune Hagen, om at både han og Åste Hunnes Sem er plukket ut som storfavoritter til å vinne av Jostein Pedersen. Foto: ScanpixVis mer

De er Idol-favorittene

De er to av Idols største favoritter, og kommer fra samme sted. Les hva Jostein Pedersen sier om finalistene

LES OGSÅ: - Dette er helt sprøtt
LES OGSÅ: For ei dame! For en  artist!
STEM: Til høyre i saken kan du plukke ut din favoritt

SEHER.NO: Seher.nos ekspertkommentator Jostein Pedersen tror enten Kim Rune Hagen (17) eller Åste Hunnes Sem (33) blir stående igjen som vinner av årets Idol.

- Det er jo veldig artig, for vi kommer jo fra samme bygd, sier Kim Rune til Seher.no.

I likhet med Åste, er han fra Heddal i Notodden kommune.

- Hva synes du om å få favorittstempelet av Jostein?

- Det tar jeg med knusende ro. Det skal synges, og hele flokken her har mulighet til å vinne. Det er større ferdigheter i år enn tidligere, sier Kim Rune til Seher.no.

Det var i det hele tatt mange telemarkinger som hadde kuppet plassen i ”wildcard”-finalen fredag. I tillegg til Åste Hunnes Sem fra Heddal, var også Anne Lene Nordbø fra Hjartdal, Linnea Dale fra Tinn og Notodden-studenten Sindre Dybvikstrand blant de dommerne ga en ny sjanse.

Etter sendingen er Linda Steen (17), Marius Barhaugen (21), Anne Roalkvam (18), Kim Rune Hagen (17), Isabella Leroy (24), Bjørn-Johan Muri (17), Glenn Roger Lyse (33), Timian Naastad (16), Linnea Dale (16) og Åste Hunnes Sem (33) de ti som utgjør årets finaleheat i Idol.

- Jeg vil tippe at kampen om Idol-tittelen vil stå mellom Åste Hunnes Sem og 17-årige Kim Rune Hagen, sier Jostein Pedersen

- Begge har store stemmer som går rett inn i hjertet på nordmenn, og de har det lille ekstra av personlighet og sjarm som ikke kan læres, men som bare er der, skrev han i  sin Idol-kommentar på Seher.no fredag.

Les kommentaren her

- Det synes jeg er hyggelig at Jostein sier. Jeg leste også med glede det han skrev forrige uke, sier Åste til Seher.no.

For en uke siden skrev Jostein Pedersen at han fikk "frysninger på ryggen" av å høre henne synge, etter at Åste sang så tårene trillet hos Idol-dommerne fredag, var ikke Pedersen mindre imponert.

- Om ikke Åste går videre, er det noe fundamentalt feil i kongeriket. Hun fortjener å bli superduperstjerne, sa Pedersen.

- Men det er farlig å ha et favorittstempel. Det er så mange flinke folk her, og nivået er så høy at man må levere hver eneste gang, sier Åste til Seher.no.

Den oppfattelsen deles av Seher.nos Idol-ekspert.

- Nå er de ti finalistene klare - og dette blir litt av et Idol-år, for nivået har aldri vært høyere, slår Pedersen fast.

Her er det han har sagt om de andre finalistene tidligere:

Linda Steen (17): Linda kan når som helst synge telefonkatalogen og jeg vil sitte som fjetret og bare nyte. Det er ikke hver dag en opplever et så flott og overbevisende talent. Virkelig et prakteksemplar av et stjerneemne.
Pedersen dristet seg også til denne kommentaren etter å ha sett Lindas opptreden:
Går ikke hun videre, er jeg prinsesse Ragnhild!

Anne Roalkvam (18): Himmelsk, flott stemme. Massevis av sjarm og utstråling.

Isabella Leroy (24): Det smerter meg å se så flotte talenter som Isabella må ta i bruk Idol-formatet for å komme seg frem. Det forteller alt om den norske plate - og mediabransjen. Hvorfor er ikke Isabella allerede superstjerne?

Bjørn-Johan Muri (17): Bjørn-Johan har allerede det lille ekstra. Vibratoen kan bli et kjent varemerke, men også et hatobjekt.

Glenn Roger Lyse (33): Fordi jeg er en gammal, overvektig, skallete kar, liker jeg virkelig Glenn. Han har en flott stemme, og med de rette sangene kan han gjøre det bra. Og det er utrolig å se en 33-åring i Idol. På den annen side: Jahn Teigen deltok i Melodi Grand Prix da han var 55, så her er det mye å hente!

Timian Naastad (16): Stort med egen sang. Du får noe å bryne deg på i finalen. Ikke kast bort stemmen din på noe dårlig materiale. Stemmen er følsom og tander, men passer ikke i REM/Kurt Nilsen-klassen. Redselsfull engelsk, men det skjønner jo ingen i juryen. Kom tilbake om 2-14 år!

Linnea Dale (16): Dette er Idols mest personlige stemme i år. Hun er best når hun er sart, tander og sår - det er nok der hennes egen smak også ligger. Melankoli er jo en norsk spesialitet og hun kommer nok til å få mange stemmer.

Marius Barhaugen (21): I finalen blir nok Marius litt for glatt, avhengig av hvilken sang han synger. Kveldens komipris. Det er heldigvis sjelden å se så selvopptatte og selvnytende jålebukker på fjernsyn. Hvem tror han at han er? Ari Behns lillebror?

LES OGSÅ: - Dette er helt sprøtt
LES OGSÅ: For ei dame! For en  artist!
STEM: Til høyre i saken kan du plukke ut din favoritt