KRITISK: - Det er ikke noe galt med de dommerne som sitter, men hvorfor skal man ha utenlandske dommere i et norsk program? spør den tidligere «Skal vi danse»-dommeren Trond Harr. Foto: Stella Pictures
KRITISK: - Det er ikke noe galt med de dommerne som sitter, men hvorfor skal man ha utenlandske dommere i et norsk program? spør den tidligere «Skal vi danse»-dommeren Trond Harr. Foto: Stella Pictures Vis mer

- De bør byttes ut etter tre ganger

Eks-dommeren ser gjerne nye fjes på TV-skjermen.

SEHER.NO: Til høsten er det klart for en ny runde av det populære TV 2-programmet «Skal vi danse», der man nok en gang skal finne ut hvem i som er den beste kjendisdanseren i dette landet.

I 2008 ble Trond Harr (67) dumpet som dommer i programmet til fordel for Alexandra Kakurina. Begrunnelsen var at TV 2 og produksjonens ønske om å byttet ut én i dommerpanelet før hver sesong.

Til Seher.no legger ikke Harr skjul på at det ikke er han imot at de fortsetter i samme spor.

- Man kunne kanskje godt fornye noen av dommerne i dommerpanelet hvis BBC-konseptet tillater det. Det er jo ingen hemmelighet at folk gjerne ser noe mer variasjon i panelet av dem som har vært med lengst, sier Harr, som utdyper:

-  Kanskje bør man benytte kompetente nordmenn i stedet for utlendinger, selv om disse er gode og fagkyndige. Jeg kan godt slutte meg til talsmennene for en viss utskifting for å variere dette populære TV-programmet litt.

Vet du om noen kjendiser som skal være med i årets «Skal vi danse»? Tips oss her!

I fjor var det nevnte Fløysvik, samt Trine Dehli Cleve, svenske Christer Tornell og Karianne Gulliksen som utgjorde dommerpanelet i TV 2-programmet. Etter hva Seher.no kjenner til skal i hvert fall Tornell og Cleve være med også i den kommende sesongen.

Årsaken til at Trond Harr kan støtte en forandring er enkel.

- Det er ikke noe galt med de dommerne som sitter, men hvorfor skal man ha utenlandske dommere i et norsk program? Jeg sier ikke dette fordi de er utlendinger, men fordi det finnes så mange nordmenn med gode kunnskaper, mener Harr, som sikter til større bruk av norsk danseekspertise.

Ifølge den tidligere «Skal vi danse»-dommeren finnes det flere alternativer produksjonen bør se nærmere på. Han nevner blant andre navn som Kirsten Salberg, Gunn B. Myhrengen, samt Erling Langset og Kim Rygel.

Mange gode norske kandidater er, ifølge eks-dommeren, bosatt i utlandet og kan således likke forventes benyttet uke etter uke når de er borte fra sitt hjem.

- Jeg kjenner de som dømmer nå. Jeg liker dem, og vil ikke være uvenner med noen av dem. Men det burde vært en regel om at hvis noen har vært med tre ganger, da bør de byttes ut, mener Harr, som understreker at han ikke er hevnlysten eller bitter etter det som skjedde i 2008.

- Jeg er faktisk glad det skjedde, for da kunne jeg gjeninntre i mitt mer sportslige konkurransedansemiljø, forteller han til Seher.no.

Vet du om noen kjendiser som skal være med i årets «Skal vi danse»? Tips oss her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det var for mange personer i ektesengen