OBS: Sterke bilder!

De blodige bildebevisene mot Asap Rocky

19-åring med store skader etter voldshendelsen i juni.

TILTALE: Rapperen Rakim «ASAP Rockys» Mayers er tiltalt for mishandling. Myers forsvarer Slobodan Jovicic deler ikke aktoratets oppfatning. Video: Expressen TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom nyheten om at den amerikanske rapperen Asap Rocky (30) er tiltalt for kroppsskade. Det meldte den svenske påtalemyndigheten i en pressemelding.

- Jeg har i dag tiltalt de tre mistenkte for kroppsskade, for jeg bedømmer at det som har skjedd utgjør en forbrytelse, på tross av at forsvaret har innvendt at dette var nødvern og prokovasjon, sa aktor Daniel Suneson.

Rapperen - som egentlig heter Rakim Mayers - var involvert i en voldshendelse i Stockholm 30. juni, noe som førte til at han ble varetektsfengslet og siktet for grov kroppsskade noen dager senere.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm søndag kveld, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer

Kan bli felt av SMS

Ifølge Expressen skal det være en 19-åring som ble utsatt for grov vold av den amerikanske rapperen. Den svenske avisen har også publisert en rekke bilder av 19-åringen - som har fått tydelige skader på kroppen.

Disse bildene er en del av politiets bevis mot den amerikanske rapperen.

<strong>BLODIG:</strong> 19-åringen fikk kraftige skader etter hendelsen. Foto: Svensk politi / Expressen
BLODIG: 19-åringen fikk kraftige skader etter hendelsen. Foto: Svensk politi / Expressen Vis mer
<strong>SKADET:</strong> Mannen fikk skader etter voldshendelsen 30. juni. Foto: Svensk politi / Expressen
SKADET: Mannen fikk skader etter voldshendelsen 30. juni. Foto: Svensk politi / Expressen Vis mer

19-åringen skal ifølge avisen være fra Afghanistan.19-åringens forsvarer Magnus Strömberg mener at klienten er uskyldig.

- Han har det ikke bra på grunn av all oppmerksomheten, på grunn av redsel og ting som har skjedd. På grunn av det er det mange som spekulerer og gjetter og maler et bilde av ham om at skal ha gjort noe feil i denne sammenhengen, noe som ikke er tilfelle, sier Strömberg til Expressen.

Den fornærmede 19-åringen var med enn 20 år gammel venn da hendelsen skjedde, og han skal vitne i rettssaken neste uke, ifølge avisen.

I pressemeldingen fra den svenske påtalemyndigheten kom det også frem at aktor hadde lagt til grunn at det finnes flere videoer av voldshendelsen. Ifølge Aftonbladet skal deler av aktors bevisførsel være en rekke SMS-utvekslinger som angivelig skal motbevise at ASAP Rocky og vennene hans handlet i nødverge da voldshendelsen skjedde 30. juni.

<strong>BLOD:</strong> 19-åringen fikk også skader i hodet. Foto: Svensk politi / Expressen
BLOD: 19-åringen fikk også skader i hodet. Foto: Svensk politi / Expressen Vis mer
<strong>HÅNDLEDDET:</strong> Den fornærmede 19-åringens håndledd. Foto: Svensk politi / Expressen
HÅNDLEDDET: Den fornærmede 19-åringens håndledd. Foto: Svensk politi / Expressen Vis mer

SMS-samtalen skal nå ha blitt sikret på en telefon. En kvinne i Asap Rockys krets skal ha skrevet at hun så Asap Rocky og sikkerhetsvakten «slå dritten ut av noen», skriver Aftonbladet.

Torsdag formiddag holdt også Asap Rockys forsvarer, Slobodan Jovicic, pressekonferanse hvor han kommenterte tiltalen som nå er tatt ut mot klienten hans.

Jovicic sier at de mener aktors vurdering er feil, og at de nå jobber for å forberede seg til rettsaken som han sier mest sannsynlig vil starte tirsdag i neste uke. Han sier at fengselsstraff vil være en altfor streng straffereaksjon for den nå tiltalte rapperen.

- Planen er at rettssaken vil starte tirsdag neste uke, sa forsvareren på pressekonferansen.

Forsvareren fortalte videre at rapperen lever svært isolert i fengselet, og at han lengter hjem.

Den svenske påtalemyndigheten bekrefter i en pressemelding torsdag ettermiddag at saken skal opp i Stockholm Tingrett tirsdag 30. juli.

I fengselet får rapperen sende brev og ta telefonsamtaler. Asap Rocky har også tilgang til treningsmuligheter i fengselet, men forsvareren vedgår at rapperens dager er farget av at han er i den situasjonen han er i.

Advokaten sier også at 30-åringen har tapt svært mye penger mens han har sittet i varetekt. Samtidig benytter Jovicic på vegne av klienten anledningen til å takke for all støtten som har strømmet inn til den kjente rapperen.

- Han er takknemlig for all støtten han har fått, sa forsvareren til et stort pressekorps.

Hendelsen ble filmet

Aktor Suneson sa videre i pressemeldingen fra imorges at det utover det filmede materialet også finnes støtte for sakens opplysninger i avhør de har gjennomført med vitner.

SINT: Asap Rockys mor, Renee Black, håper å få sønnen sin hjem snart. Video: Expressen Vis mer

Påtalemyndighetene mente den gang at det var fare for at rapperen kunne rømme landet, eller at etterforskningen kunne påvirkes - og besluttet derfor at han skulle holdes i varetekt frem til i dag, 25. juli.

Deler av hendelsen som skjedde 30. juni ble filmet, og i den aktuelle videoen ser man det som skal være artisten i en hvit hettegenser mens han tar tak i en mann på gata for så å hive ham i bakken. Deretter følger både slag og spark.

- I dypet av mitt hjerte kjenner jeg at det er feil at min klient er fengslet. Han er fengslet bare på grunn av fluktfaren, sa rapperens advokat, Slobodan Jovicic etter forrige fengslingsmøte 19. juli.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med aktor Daniel Suneson, foreløpig uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer