LEGGER OPP: Søndag morgen ble det kjent at Aksel Lund Svindal legger opp etter VM. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
LEGGER OPP: Søndag morgen ble det kjent at Aksel Lund Svindal legger opp etter VM. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Aksel Lund Svindal:

- De blir mine siste konkurranser

Aksel Lund Svindal avlørte søndag morgen at han legger alpinkarrieren på hylla.

Publisert

Da årets Idrettsgalla gikk av stabelen i Stavanger tidligere denne måneden, ble det spøkt med når alpinkongen Aksel Lund Svindal (36) hadde tenkt til å legge opp.

Søndag morgen kom svaret.

Etter VM i Åre velger han nemlig å legge karrieren på hylla, skriver NRK, som siterer nettstedet til Den østerrikske olympiske komité, der Svindal i et intervju sier at det blir hans siste renn.

- Jeg konsentrerer meg om rennene i Åre, de blir mine siste konkurranser på toppnivå, sier han.

En av tidenes beste

Det er ingen hemmelighet at alpinstjernen har slitt mye med skader i lengre tid, men gjentatte ganger har 36-åringen vist at det er lite som kan stoppe han. Svindal har herjet i bakkene, og det har kostet både det ene og det andre i løpet av karrieren.

VANT GJEV PRIS: Aksel Lund Svindal vant prisen som årets mannlige utøver på Idrettsgallaen i Stavanger. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VANT GJEV PRIS: Aksel Lund Svindal vant prisen som årets mannlige utøver på Idrettsgallaen i Stavanger. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Blant annet i 2016 fikk han en tøff start på året etter at han hadde en dramatisk ulykke i verdens tøffeste utforløype, Kitzbühel i Østerrike.

Ulykken førte til at Aksel røk korsbåndet og dermed måtte gjennom en operasjon.

Allerede to måneder etter ulykken, var han imidlertid tilbake i skibakken.

Aksel Lund Svindal er en av tidenes beste norske alpinister. Han har totalt fire OL-medaljer, to av dem i gjeveste valør. Han ble historisk som den første nordmannen som har tatt OL-gull i utfor under OL i Pyeongchang i fjor.

Svindal har også hele fem VM-gull og 36 seiere i verdenscupen. Den siste kom før jul i italienske Val Gardena. Han har også to totalseire i verdenscupen.

IMPONERER: Når Aksel legger skiene på hylla etter VM i Åre, kan han se tilbake på en imponerende alpinkarriere. Foto: NTB Scanpix
IMPONERER: Når Aksel legger skiene på hylla etter VM i Åre, kan han se tilbake på en imponerende alpinkarriere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Måtte opereres

Også i november måtte Aksel gjennom en operasjon i forbindelse med en skade han hadde pådratt seg. 36-åringen skadet hånden da han falt på Super G-trening i Copper Mountain, og det skulle raskt vise seg å være mer alvorlig enn først antatt.

- Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sa en positiv Aksel til NRK.

Han skadet tommelen i fallet, og meldte i etterkant at det krevde operasjon.

«En liten krasj på torsdag. En liten skade i hånden, men det er litt mer komplisert enn jeg trodde. Så jeg bestemte meg for å ha en operasjon i dag», skrev han blant annet på Instagram i midten av november.

«Det er et tilbakefall, men det er fortsatt veldig mulig med renn i nær framtid».

Fremtidsplaner og barn

Med de imponerende resultatene, har 36-åringen også blitt en av Norges kanskje mest ettertraktede ungkarer. Likevel har Svindal sivilstatus som singel. I april i fjor ble det kjent at Aksel Lund Svindal og modellkjæresten Gitte Lill Paulsen hadde gått hver til sitt.

Overfor VG åpnet superalpinisten opp om både boligkjøp, fremtiden, barn og familie like før jul.

Dale of Norway presenterer sin nye kolleksjon, og i den forbindelse har de fått flere kjendiser fra alpint-landslaget til å posere på catwalken. Aksel Lund Svindal er en av dem, og han blir blant annet intervjuet om hvor mye tid han bruker på badet om morgenen. Vis mer

Svindal forklarte at han stort sett er omgitt av utøvere fra det samme kjønn når han reiser rundt for å trene eller konkurrere. Dermed blir det også utfordrende å møte potensielle kjærestekandidater.

I 2018 finnes det derimot mange moderne hjelpemidler. Aksel legger ikke skjul på at han - som så mange andre - har tydd til sjekkeappen Tinder.

- Jeg er ikke veldig aktiv der, men jeg har absolutt testet det ut. Men for å være helt ærlig er jeg ikke negativ til internett som et sted å møte noen. Verden er i forandring, også når det gjelder hvordan man sosialiserer og hvor man finner hverandre, sa han til VG.

Selv om den store kjærligheten så langt har latt vente på seg, understreker Svindal at han ikke er bekymret for hvorvidt familiedrømmen vil gå i oppfyllelse eller ei. På spørsmål fra VG om Svindal tror han vil «fikse et familieliv», svarte alpinisten følgende:

- Ja, men da må jeg møte noen som jeg har lyst til å være sammen med resten av livet. Det må være utgangspunktet. Jeg må først treffe noen før jeg begynner å tenke på å fylle huset med barn.

Han la likevel ikke skjul på at han har et stort ønske om å bli far.

- Ja, det har jeg, men under riktige omstendigheter. Jeg har ikke så lyst på barn om vi ikke er to som vil ha det sammen.

LES OGSÅ: - Jeg gjorde null intrykk på ham

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer