De blir avslørt én etter én

Det er ett øyeblikk man virkelig kan se fram til i kjendisutgaven av "71 grader nord" ...

Publisert
Sist oppdatert
NÅR TVNORGE HAR tatt et veletablert og traust konsept som "71 grader nord" inn i kjendisverdenen, kunne det fort virket desperat og gått galt.

Resultatet er imidlertid en forfriskende resirkulering der ikke bare "Norges tøffeste kjendis" skal kåres, men sannsynligvis også "Norges ekteste kjendis".

For i dette programmet kommer kjendisene til å bli avslørt én etter én.

DET ER INGEN HEMMELIGHET at en del kjendiser har et  "Dr. Jekyll and Mr. Hyde"-kompleks der de har to ganske forskjellige måter å være på, en til ære for kamera og en når det er slått av. Den fasaden har enkelte utholdenhet til å holde lenge, men det stopper når man dag etter dag er sulten, lei, sliten og iskald.

Da kommer den ene kjendisen etter den andre til å vise sitt sanne ansikt, og det er selvsagt dette øyeblikket vi som seere av kjendisversjonen av "71 grader nord" virkelig ser fram til. Nå er det selvsagt ikke sikkert at noen av deltakerne som er plukket ut til 71 grader nord har så veldig slemme sider å vise, men det ligger jo en viss forventning i luften om at noen skal sprekke...

Likevel føler jeg meg trygg på at uansett hvor ampert eller følelsesladet det vil bli, så vil kjendisene komme godt ut av det. For de ekstreme utfordringene og det trygge "71 grader nord"-konseptet gjør rett og slett at man forstår reaksjonene, og det er ikke vanskelig å sette seg inn i hvordan man ville reagert selv.

Men man vil nok få et ganske annet inntrykk av flere av dem innen sesongen er over enn hvordan de fremsto i sesongpremieren mandag.

DER GIKK NEMLIG de fleste rett inn i sine vante roller, og selv det var ganske fornøyelig.

Den største underholdningen står Kjersti Grini for når hun umiddelbart går inn i konkurransemodus og hersjer 58 år gamle Lillian Müller rundt i skogen som om hun var en G16-spiller i håndball. Når den trippende Playboy-modellen utbryter: "Hun burde vært i hæren", er nok selv tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold enig med henne.

Men om Müller virker i like ukjent farvann som Hollywood-kollega Keiko var i Taknesbukta, så ler man ikke bare av henne, man får også sympati med hva hun skal igjennom i tursko istedenfor høye hæler.

Det er ingen tvil om at forutsetningene mildt sagt er forskjellige i denne gruppen, og det blir spennende å se hvor lenge Tommy Steine klarer å vitse, Stig Kjos klarer å flørte og hvor lenge klarer egentlig Minken seg i skogen?

"71 grader nord" sendes på TVNorge mandager klokka 20.30. Se Seher.nos TV-guide her.

LES OGSÅ: Hvordan er det mulig?
LES OGSÅ: Sjokkerende om norske forskereVi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer