«Twilight»

De ble verdensstjerner, mens Taylor Lautner gikk under jorda

Derfor har «Twilight»-stjernen nærmest forduftet.

FORSVANT: Mens Robert Pattinson og Kristen Stewart begge har gjort store karrierer etter «Twilight», er Taylor Lautner som sunket i jorda. Det har sine grunner. Foto: NTB scanpix
FORSVANT: Mens Robert Pattinson og Kristen Stewart begge har gjort store karrierer etter «Twilight», er Taylor Lautner som sunket i jorda. Det har sine grunner. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2008 fikk mange sitt første møte med «Twilight», da bokserien av samme navn ble filmatisert og satt opp på kinoer verden over. I den første filmen fulgte vi hovedsakelig karakterene som skuespillerne Robert Pattinson (32) og Kristen Stewart (28) spilte, men vi fikk også et møte med unge Taylor Lautner (26).

Han hadde bare en liten rolle i den første filmen, men skulle vise seg å bli uhyre viktig for resten av filmserien. Var du en ekte fan, måtte du etter hvert velge mellom «Team Edward» (Robert Pattinsons karakter) eller «Team Jacob» (Taylor Lautners karakter), for de konkurrerte begge om oppmerksomheten i den lille byen der handlingen foregikk.

I kinosaler verden over kunne man høre både skrik og applaus når de to gutta kastet klærne i samtlige av de totalt fem filmene som ble laget. Den siste utkom i 2012, og siden den gang har det vært nokså stille rundt Lautner.

Mens både Robert og Kristen har hatt flere store roller i etterkant, klarte skuespilleren aldri å bevare plassen sin på A-listen. Slik har det gått med den tidligere superstjernen.

Gjennombruddet

Det kan være verdt å se på skuespillerens fortid, for å forstå hvorfor han nå har trukket seg betraktelig tilbake. 26-åringen ble født i Michigan, og hadde en relativt normal oppvekst. Han bodde med familien sin, som han hadde et nært forhold med, og hadde flere tidkrevende hobbyer å drive med på fritiden. Karate, baseball og dansing var noe av det som sto ham aller nærmest, samtidig som han også hadde en drøm om å bli skuespiller.

Se dette innlegget på Instagram

That hair tho #tb

Et innlegg delt av Taylor Lautner (@taylorlautner)

Sjansene for å gjøre karriere var små i hjembyen, og familien bestemte seg i 2002 for å permanent flytte til California. Der fikk han etter hvert en rekke mindre roller, før han i 2005 var så heldig å få hovedrollen i «The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D». Dette ble et slags gjennombrudd for amerikaneren, men det skulle likevel ta noen år før det løsnet skikkelig.

Han gjorde flere småroller i diverse tv-serier, men det var først da han i starten av 2008 ble oppfordret til å dra på en audition for en rolle i «Twilight», at man trygt kunne si at en stjerne var født. Han var bare 16 år gammel den gang, men skulle raskt bli et av verdens heiteste sexsymboler.

FØRSTE MØTE: Taylor Lautner, her fotografert på den første premieren til «Twilight» i 2008, ble spådd en lysende fremtid som skuespiller. Foto: AP, NTB scanpix
FØRSTE MØTE: Taylor Lautner, her fotografert på den første premieren til «Twilight» i 2008, ble spådd en lysende fremtid som skuespiller. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

«Twilight»-filmene tjente inn nærmere 25 milliarder kroner på verdensbasis, og Lautner ble spådd en stor karriere i Hollywood etter å ha spilt varulven Jacob Black i dem. Han ble av People Magazine kåret til en av verdens vakreste mennesker, musklene hans fikk enorm oppmerksomhet i pressen og det var mange som hadde store håp for gutten - som kan sies å ha hatt ungdomstiden sin på filmsettet.

GQ omtalte ham som en mannlig Meghan Fox, fordi kroppen og utseendet hans ble nærmest viktigere for filmene enn hva skuespillerferdighetene var. Men det var langt ifra barnemat å holde på superkroppen under innspillingen, avslørte han i 2011.

TOPP KROPP: Lautner trente masse og fulgte en spesiell diett for å ivareta kroppen han ble verdenskjent for. Foto: Summit Entertainment / TV 2
TOPP KROPP: Lautner trente masse og fulgte en spesiell diett for å ivareta kroppen han ble verdenskjent for. Foto: Summit Entertainment / TV 2 Vis mer

For å opprettholde sin imponerende muskelmasse måtte han gjøre svært mye styrketrening, og dermed spise desto mer for ikke å gå ned i vekt.

- Det var folk som kom med mat til meg hele tiden. De trykket den opp i fjeset mitt og sa «Spis, Taylor!». De måtte omtrent tvinge meg til å spise nok, sa han i et intervju med Parade.

- Og så måtte jeg kare meg til treningsstudioet, noe som ikke var så enkelt, siden vi filmet 12-15 timer om dagen.

GJENGEN: Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner var en suksessrik trio, men i dag er det bare to av dem som fortsatt hører hjemme på A-lista. Foto: NTB scanpix
GJENGEN: Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner var en suksessrik trio, men i dag er det bare to av dem som fortsatt hører hjemme på A-lista. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ba om for mye

Han er fortsatt godt trent den dag i dag, men flere har stilt spørsmål ved hvorfor man verken ser hans kropp, ansikt eller hører hans stemme i dagens filmbransje lenger.

Det er mange år siden Lautner sist gjorde noe fullverdig og personlig intervju, så det er heller ikke kjent om han har trukket seg frivillig tilbake, eller om han rett og slett ikke får noe jobb mer.

KJEKKAS: På grunn av sitt lekre ytre, gikk Lautner rett hjem hos målgruppen som vampyrfilmene solgte seg inn hos. Her er han fotografert i 2009. Foto: AP, NTB scanpix
KJEKKAS: På grunn av sitt lekre ytre, gikk Lautner rett hjem hos målgruppen som vampyrfilmene solgte seg inn hos. Her er han fotografert i 2009. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Både Hollywood Reporter og Vulture har tidligere skrevet saker omhandlende 26-åringens karriere, som gikk nedover allerede før siste «Twilight»-film var utgitt. Han skulle egentlig spille hovedrollen i Paramounts storsatsing «Max Steel» like etter at «New Moon» utkom i 2011.

Samtidig skrev han avtaler med andre store selskaper, som skulle produsere filmene «Northern Lights» og «Stretch Armstrong» med kjekkasen i hovedrollene. Han ble også lovet en rolle i filmen «Abduction», som for øvrig var den eneste av de ovennevnte filmene som noen gang kom ut.

Grunnen til at enkelte av prosjektene aldri ble noe av, skal angivelig ha vært fordi han var for dyr i drift. Hollywood Reporter skriver at han ba om elleville 7,5 millioner dollar per film han spilte inn, som i norsk valuta er over 60 millioner kroner. Dette var mye mer enn hva andre ungdomsskuespillere fikk på den tiden, og det kan hende at prosjektene rett og slett ble for dyre å gjennomføre med de høye lønnskravene.

FLOPPET: Den første filmen der han spilte hovedrollen, «Abduction» fra 2011, ble slaktet av kritikerne. Det sørget for at færre ønsket å jobbe med den unge skuespilleren. Foto: NTB scanpix
FLOPPET: Den første filmen der han spilte hovedrollen, «Abduction» fra 2011, ble slaktet av kritikerne. Det sørget for at færre ønsket å jobbe med den unge skuespilleren. Foto: NTB scanpix Vis mer

At «Abduction» ble slaktet av kritikerne, mye på grunn av Lautners fraværende skuespillerferdigheter, gjorde ikke ting noe bedre.

- Hans første film var rett og slett ikke bra, og det rettferdiggjorde i hvert fall ikke lønnen han ba om den gang da, har en ikke-navngitt produsent sagt til bransjemagasinet.

Derfra gikk det nedover for skuespilleren, som de siste årene har vært å se i et par serier og noen mindre suksessrike filmer. Han er en fast del av programmet «Cuckoo», og var med i andre sesong av «Scream Queens». Førstnevnte går fortsatt på TV, mens sistnevnte eksempel er fra 2016.

I ÅR: Det er tydelig at Lautner fortsatt tar godt vare på kroppen sin. Her er han fotografert i høst. Foto: NTB scanpix
I ÅR: Det er tydelig at Lautner fortsatt tar godt vare på kroppen sin. Her er han fotografert i høst. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var året han gjorde sine siste roller i noe annen film og TV enn i serien han fortsatt spiller i.

Bor med syk søster

I disse dager lever han et tilbaketrukket liv i Valencia i California. Han har tidligere uttalt overfor GQ at han trives i dette området, fordi han slipper unna paparazzier og annet mas. Han bor med foreldrene og sin lillesøster her, og deler ofte bilder på Instagram av at han driver med helt hverdagslige ting.

- Det jeg elsker mest er at livet mitt hjemme aldri har forandret seg. Jeg tar fortsatt ut søpla og jeg klipper fortsatt gresset, har han sagt til magasinet for noen år siden.

Se dette innlegget på Instagram

I swear she's REALLY excited to see me

Et innlegg delt av Taylor Lautner (@taylorlautner)

Han liker også å tilbringe tid sammen med kjæresten, som han har slått seg til ro med. Han har nemlig datet en god del Hollywood-kvinner opp gjennom årene. Lautner ble singel sommeren 2017 etter å ha datet «American Horror Story»-stjernen Billie Lourd (26) i åtte måneder, ifølge People.

I rundt to år var han også kjæreste med den seks år eldre skuespillerkollegaen Marie Avgeropoulos (32), men høsten 2014 tok forholdet slutt.

Han har tidligere vært sammen med sangfuglen Taylor Swift (28), og modellen og skuespilleren Lily Collins (29). Nå er det derimot Taylor Dome, hans nåværende kjæreste, som får all oppmerksomheten.

I oktober gjorde nemlig Lautner forholdet offisielt ved å poste et bilde av henne på Instagram - hvor han kysser henne på kinnet.

Se dette innlegget på Instagram

#tunesquad 🎯❤️

Et innlegg delt av Taylor Lautner (@taylorlautner)

Hollywood-stjernens nye kjæreste, som altså også heter Taylor, er sykepleierstudent og venninne av skuespillerens søster, om vi skal tro People. Hun skal også ha bekreftet forholdet på Instagram-stories, der hun poserte sammen med en annen festdeltaker som var utkledd som Jacob fra «Twilight».

«Vent, er ikke dette kjæresten min?» skal hun ha skrevet sammen med bildet, ifølge nettstedet.

Mens det er første gang Taylor Lautner deler nyheten om forholdet med sine nesten fem millioner Instagram-følgere, så postet Dome også et bilde hvor han kysser henne på kinnet allerede i september.

- Det er bryllupssesong (Ikke vårt bryllup da. Hehe), skrev hun til bildet.

Se dette innlegget på Instagram

ITS WEDDING SZN (Not ours tho hehe)

Et innlegg delt av TAY🎀 (@taydome)

I august gjennomgikk Lautners lillesøster og Domes venninne, Makena Lautner (20), en hjerteoperasjon. I den anledning la begge ut bilder av seg selv hvor de kysser pasientens panne.

- Hjerteoperasjon nummer to var en MASSIV suksess. Jeg kunne ikke sett mer opp til denne lille/ikke så lille jenta. Du er mye modigere enn meg. Elsker deg så høyt, skrev Makenas berømte storebror.

Det er derfor ikke utenkelig at 26-åringen blir boende med familien i noen år til, i tilbaketrukne omgivelser. Han kommer tvilsomt til å bli like stor som han var på 2000-tallet, men man skal ikke undervurdere Lautner. Plutselig gjør han comeback, og blir atter en gang tapetsert på veggene til unge jenter verden over igjen.

LES OGSÅ: - Han sa han aldri ville tilgi henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer