Eurovision Song Contest:

De beste øyeblikkene fra Eurovision: - Det er skamløst, stygt og fantastisk på én gang

ESC-ekspertene deler sine mest minneverdige episoder fra musikkonkurransen. 

ELSKER EUROVISION: Per Sundnes, Line Elvsåshagen og Ingeborg Heldal, kjent fra «Adresse Kiev» på NRK, er blant dem som deler sine beste minner fra Eurovision Song Contest med Dagbladets lesere før årets finale i Kiev. Foto: NRK/ NTB scanpix
ELSKER EUROVISION: Per Sundnes, Line Elvsåshagen og Ingeborg Heldal, kjent fra «Adresse Kiev» på NRK, er blant dem som deler sine beste minner fra Eurovision Song Contest med Dagbladets lesere før årets finale i Kiev. Foto: NRK/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Lørdag 13. mai arrangeres årets finale i Eurovision Song Contest i Kiev i Ukraina. I år er det 62. gang musikkonkurransen avholdes, etter at den aller første utgaven av ESC så sitt lys i 1956.

I 2015 ble ESC utpekt som verdens lengstlevende årlige musikkonkurranse på tv av «Guinness rekordbok», og gjennom seks tiår er det blitt et utall gylne øyeblikk man kan se tilbake på.

Dagbladet har fått et knippe ESC-entusiaster til å mimre rundt noen av sine favorittøyeblikk fra den fargerike musikkonkurransen.

«Europas dårligste musikkonkurranse»

Per Sundnes (50) hadde i flere år en tett tilknytning til Melodi Grand Prix og ESC. Han sier til Dagbladet at han fikk tilbud om å bli kommentator for MGP en dag i kantina på NRK i 2007, og deretter fulgte fem år som programleder og artistansvarlig.

Fram mot ESC-finalen har han loset tv-seerne gjennom samtlige av årets bidrag i «Adresse Kiev» på NRK1. Og den frittalende MGP-eksperten, som nylig ble vraket fra den norske fagjuryen, må over 40 år tilbake i tid for å finne sitt første ESC-høydepunkt.

- Da Abba vant Eurovision i Brighton med «Waterloo» i 1974, det er mitt første tv-minne. Jeg opplevde at konkurranseelementet var veldig spennende. Og låten var enormt «catchy», og det var gøy at de hadde kledd seg ut, noe som var et frampek på hva som kom til å komme, sier Sundnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer