SATSER PÅ NATUROPPLEVELSER I SOMMER: Silje Sandmæl og hennes familie har planlagt blant annet sykkelturer og kanoturer i norsk natur i sommer. Foto: Morten Eik, Se og Hør
SATSER PÅ NATUROPPLEVELSER I SOMMER: Silje Sandmæl og hennes familie har planlagt blant annet sykkelturer og kanoturer i norsk natur i sommer. Foto: Morten Eik, Se og HørVis mer

- De beste ferieminnene koster ingenting

«Luksusfellen»-ekspert og trebarns-mamma Silje Sandmæl velger bort dyre utenlandsturer i sommerferien.

SEOGHØR.NO: I TV3-programmet «Luksusfellen» hjelper Silje Sandmæl nordmenn med økonomiske problemer å få livet på rett kjøl igjen.

Men også når det kommer til nordmenns ferievaner har 37-åringen flere gode råd.

Hun oppfordrer småbarnsforeldre til ikke å få dårlig samvittighet om de føler at det er vanskelig å ta med barna på en dyr utenlandsferie om sommeren.

- Det er veldig mange som skal være hjemme i ferien, og jeg husker fra min egen barndom at de beste ferieminnene koster ingenting. Jeg vil gjerne at mine egne barn skal ha gode minner og det trenger ikke nødvendigvis være en Sydenferie, sier hun til Her og Nå.

Planlegger naturopplevelser med familien

Selv har hun blant annet naturopplevelser som sykkelturer og kanoturer på programmet for familien i sommer.

- LUKSUSFELLEN: Silje Sanmæl har gjort stor suksess i TV3-programmet «Luksusfellen», sammen med blant andre Magne Gundersen (t.v.), Cecilie Lynum, og Christian Vennerød. Foto: TV3
- LUKSUSFELLEN: Silje Sanmæl har gjort stor suksess i TV3-programmet «Luksusfellen», sammen med blant andre Magne Gundersen (t.v.), Cecilie Lynum, og Christian Vennerød. Foto: TV3 Vis mer

- Man må introdusere ferien som noe spennende og eksotisk - det skal friste! Så tenk på hvordan du skal overbevise barna om at dette blir et eventyr, sier Silje til Her og Nå.

Silje har tidligere fortalt til Se og Hør at hun selv vokste opp i en blokkleilighet på Romsås, og alltid drømte om å bo i en enebolig.

Nå bor hun i et stort hus i Bærum, sammen med mannen Bent Tore og barna Sander, Cedrik, og Celia.

Stor glede med tre barn i huset

Livet med tre barn i huset gir Silje stor glede.

- Jeg elsker å være trebarnsmamma! Man kan ikke forestille seg hvordan det er før man blir det, og det er først når jeg ble mor selv at jeg skjønte hvor stor kjærlighet mamma og pappa hadde til meg.

Den prisbevisste trebarnsmoren er imidlertid ikke glad i å kjøpe nye ting til verken seg selv eller huset.

Hennes absolutte favoritt-ting har hun fått helt gratis.

- Det er en kiste som bestefar laget når han var ung. Han hadde planer om å dra til Amerika, så det er en reisekiste som han laget. Det ble aldri noe av Amerika-turen, men jeg er veldig glad i ting som har en affeksjonsverdi. Den stod hos mammaen min før, og nå er den hos meg, sa hun i fjor til til Se og Hør.

LES OGSÅ: Silje Sandmæl elsker livet som trebarnsmamma