MINNE FOR LIVET: - Det var et stort øyeblikk, forteller Dag Otto Lauritzen (helt t.h.) om møtet med bokserlegenden Muhammad Ali. Med på bildet er også leder Edvard Øfsti, lagkompis Atle Kvålsvoll og Dag Hopen, seiler fra Kristiansand Per Arne Nilsen Foto: Privat
MINNE FOR LIVET: - Det var et stort øyeblikk, forteller Dag Otto Lauritzen (helt t.h.) om møtet med bokserlegenden Muhammad Ali. Med på bildet er også leder Edvard Øfsti, lagkompis Atle Kvålsvoll og Dag Hopen, seiler fra Kristiansand Per Arne Nilsen Foto: PrivatVis mer

- De andre gjemte seg i buskene

Da Dag Otto Lauritzen banket på legendens dør ble det for mye for de andre...

SEHER.NO: - Dag Otto har sjøltillit, og tør å gjøre det andre ikke tør. Med det breie gliset sitt glir han igjennom, sier tidligere proffsyklist Atle Kvålsvoll.

Han var med i sykkeltroppen sammen med Dag Otto Lauritzen (52) under OL i Los Angeles - og husker spesielt godt da troppen var på besøk hos den norske ambassadøren i byen.

Da Dag Otto fikk høre at bokserlegenden Muhammad Ali bodde i nabohuset ville han på død og liv gå bort og hilse på.

Mesternes mester-vinneren og eks-syklisten Dag Otto minnes også episoden.

- Da jeg var ung hadde jeg ingen store forbilder innen idrett. Men Ali var jeg fascinert av, sier Dag Otto til Seher.no

- Da vi gikk bort til eiendommen hans, gjemte de andre seg bak buskene i hagen. Men jeg gikk opp til døra og ringte på.

En stor svart mann kom og åpnet og den blide sørlendingen presenterte seg og sa "Jeg er en norsk OL-bronse-vinner. Jeg er syklist, men idolet mitt er Muhammad Ali. Kan jeg få en autograf?"

Livvakten gikk inn i huset og kom tilbake og sa "Kom inn".

- Da hoppet de andre fram fra buskene. Vi var der inne i et par timer og skyggebokset med Ali. Han viste oss tryllekunster og vi fikk autograf på skjorta. Det var et stort øyeblikk!

Selv om Muhammad Ali var et idretts-forbilde for Lauritzen hadde ikke boksing vært et alternativ for ham.

- Boksing er en spesiell idrett, og Ali var i en klasse for seg. Men jeg er glad for at hverken jeg eller sønnen min driver med boksing.

Muhammad Ali het opprinnelig Cassius Marcellus Clay, men konverterte til Islam og skiftet navn. Han kjempet for de svartes rettigheter. Som bokser var ha nflere ganger verdensmester i tungvekt. Han ble diagnostisert med Parkinsons i 1984, eksperter er visstnok uenige om lidelsen ble utløst av boksekarrieren.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Dag Otto ble Mesternes mester

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.