NÆR DØDEN: - Jeg kan takke lokalsykehuset her hjemme for at jeg fortsatt lever, sier Frode. Nå kjemper musikeren for å bevare lokalsykehusene rundt omkring i landet. Foto: Se og Hør
NÆR DØDEN: - Jeg kan takke lokalsykehuset her hjemme for at jeg fortsatt lever, sier Frode. Nå kjemper musikeren for å bevare lokalsykehusene rundt omkring i landet. Foto: Se og HørVis mer

D.D.E.-Frode fikk påvist kreft i svelget

Den populære artisten fikk påvist kreft i svelget, før han opplevde at tykktarmen sprakk. Nå takker han sykehuset hjemme i Namsos for at han fortsatt kan opptre på scenen.

SEOGHØR.NO: Artist og låtskriver Frode Viken (60) har spilt i D.D.E. i snart 25 år. Men de to siste årene har 60-åringen vært alvorlig syk.

– Vi var i Kragerø da min kone, Hilde syntes det luktet så underlig av pusten min. Hun ba meg oppsøke lege, forteller han til Se og Hør.

Da de var hjemme igjen, dro Viken til Namsos sykehus. Der oppdaget legen en svulst i halsen, og sendte ham videre til St. Olavs Hospital i Trondheim.

– Jeg var aldri redd. Prognosene var gode, og legene sa de ville gjøre meg kreftfri, forteller Frode.

For å bekjempe kreften måtte han først igjennom en cellegiftkur, og så seks ukers strålebehandling.

I denne ukens tirsdagsutgave av Se og Hør kan lese mer om hvordan Frode Vikens kolleger i D.D.E. reagerte da deres gode venn ble rammet av sykdom.

SAMARBEIDET I 25 ÅR: Frode Viken har vært fast medlem av D.D.E. i 25 år, og har skrevet flere låter for den folkekjære gruppen. Her er Bjarne Brøndbo og Frode Viken fotografert i 2008. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SAMARBEIDET I 25 ÅR: Frode Viken har vært fast medlem av D.D.E. i 25 år, og har skrevet flere låter for den folkekjære gruppen. Her er Bjarne Brøndbo og Frode Viken fotografert i 2008. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Frode har bare gode ord å si om helsevesenet, legene og sykepleierne han har møtt.

– Men jeg er meget kritisk til regjeringens iver etter å legge ned lokalsykehusene våre. Uten sykehuset i Namsos, hadde jeg ikke levd i dag. Så ta ikke fra oss lokalsykehusene, tordner han.

LES MER: I denne ukens Se og Hør kan du lese mer om Frode Viken og hans kamp mot kreftsykdommen.
LES MER: I denne ukens Se og Hør kan du lese mer om Frode Viken og hans kamp mot kreftsykdommen. Vis mer

Dramatiske timer

Etter cellegift og strålebehandling ble Frode sendt tilbake til Namsos sykehus for rekonvalesens.

Heldigvis.

For da han lå der, sprakk tykktarmen.

Hele mageregionen ble forgiftet, og Frode hadde forferdelige smerter.

Det var på hengende håret at det gikk bra.

– Var du noen gang redd for å dø?

– Nei. Hadde jeg vært det, kunne jeg heller ikke turnert året rundt på norske veier med D.D.E. Vi har i årenes løp opplevd mange nesten-ulykker. Man får et avklart forhold til livet og døden når man farter så mye.

I forrige uke sto Frode Viken på scenen sammen med resten av D.D.E. i TV2-programmet «Allsang på Grensen» i Halden.

LES OGSÅ: Her viser Bjarne Brøndbo sin ukjente side