SLUTTER: Davy Wathne ferdig i TV 2 etter anklager mot seksuell trakassering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLUTTER: Davy Wathne ferdig i TV 2 etter anklager mot seksuell trakassering. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Davy Wathne:

Davy Wathne sier opp etter anklager om trakassering

- Flere har opplevd ham som trakasserende.

(Se og Hør): Den kjente sportskommentatoren, Davy Wathne, slutter i TV 2 etter 25 år. Davy har sagt opp jobben sin og har hatt sin siste arbeidsdag, bekrefter TV 2 overfor Se og Hør.

- Davy har sagt opp i TV 2 og har fått fritak for arbeidsplikt ut oppsigelsestiden. Han er nå på ferie og har hatt sin siste arbeidsdag, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand.

Davy har foreløpig ikke svart på Se og Hørs henvendelser, men journalisten sier følgende til Kampanje, som i likhet med DN var først ute med saken:

- Dette handler om min måte melde tilbake til kolleger på. Det handler om hele min stil, tone og språkform og at jeg har hatt rollen som den gamle norsklæreren som har rettet på språklige feil hos kolleger. Jeg er levning fra en svunnen tid, en dinosaur, med et språk som ikke er gangbart lenger. Min tid er omme i TV 2.

- Trakasserende

Kommunikasjonsdirektøren forteller overfor Se og Hør at Davy forlater kanalen etter at flere trakasseringsanklager har vært rettet mot profilen.

- Etter at flere kolleger varslet om at de opplevde Davys atferd som trakasserende, startet en dialog mellom Davy og ledelsen. Det dreier seg blant annet om tilbakemeldinger fra Davy, og om språk og sjargong. I denne dialogen valgte han selv å si opp.

Saken fortsetter under:

- RØFF OG KREVENDE: Sportsprofil i TV 2, Davy Wathne, har vært vanskelig å forholde seg til for andre TV 2-ansatt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
- RØFF OG KREVENDE: Sportsprofil i TV 2, Davy Wathne, har vært vanskelig å forholde seg til for andre TV 2-ansatt. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Fra selskapets side var ikke saken ferdigbehandlet. Det vil si at TV 2 ikke hadde konkludert på bakgrunn av informasjonen som har kommet inn. Nå anser vi denne saken for avsluttet med Davy, men vi vil følge opp medarbeidere som har vært involvert og jobbe videre med hvordan vi sikrer et trygt og godt arbeidsmiljø, sier hun.

Røff og krevende

Davy har også hatt en sexistisk og støtende undertone på jobb, forteller kanaltoppen.

- For mange i TV 2 har oppførselen hans vært vanskelig å forholde seg til. Flere har opplevd ham som trakasserende. Han har hatt en undertone som mange har opplevd som sexistisk og støtende, men dette er ikke hovedbildet. Det handler om hans røffe og krevende tone, sier Sarah Willand til TV 2.

Davy har jobbet i TV 2 siden oppstarten av kanalen i 1992, og er kanalens mest kjente sportsansikt. Journalisten har nådd pensjonsalder, og fyller 68 år 1. januar 2018.

Takker for seg

Dagens Næringsliv fikk torsdag tilgang til en e-post som skal ha blitt sendt fra Davy og ut til kollegaene i TV 2 Sporten, hvor skjermprofilen skriver:

«Med takk for uforglemmelige øyeblikk gjennom et kvart århundre. Møt fremtidens utfordringer med rak rygg, sunn skepsis og ubestikkelig integritet. Dette fikser dere sammen».

Kort tid etter kom avsløringen fra TV 2 selv om at Davy slutter etter at ansatte har varslet om trakkasserende oppførsel fra profilen over tid. Avgjørelsen om å ta oppsigelsen offentlig skal være i samråd med Davy, ifølge TV 2.

I november ble det rullet opp en ukultur i TV 2-sporten de siste årene, som endte med at sportsredaktøren sykemeldte seg.

LES OGSÅ: Ari Behns avsløring vekker internasjonal oppsikt