BUNNLØS SORG: I år blir det en helt annen nyttårsfeiring for skiskytterparet Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen. Foto: NTB Scanpix
BUNNLØS SORG: I år blir det en helt annen nyttårsfeiring for skiskytterparet Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen:

- David var ikke bare sønnen min - han var min bestevenn

Denne helgen skulle David Aas Andresen fylt 14 år.

Publisert

I januar er det ett år siden skiskytterparet Frode Andresen (45) og Gunn Margit Andreassen (45) opplevde alle foreldres mareritt - da deres eldste sønn David Aas Andresen døde bare 13 år gammel.

Til Dagbladet Magasinet minnes foreldrene morgenen for snart ett år siden, da de fant sønnen livløs i sin egen seng. David hadde for noen år tilbake fått påvist epilepsi, og det var nettopp et slikt anfall han hadde fått den natten til 1. nyttårsdag.

- Det var en glad og fornøyd gutt som gikk til sengs. Alt var helt normalt, uttalte Gunn Margit og Frode i en pressemelding den gang.

David ble raskt fraktet til sykehuset, der sykepleiere og leger gjorde alt de kunne for å redde guttens liv. Men det var for sent.

- Det var ikke den David jeg kjente som lå der, det var bare et skall. Frode ropte og var helt fra seg, han ville at jeg skulle snakke med David. Man hører om folk som har vært nær døden og i etterkant forteller at de hører det som blir sagt, men David var død. Det så jeg jo, forteller Gunn Margit til avisen.

Annerledes nyttårsfeiring

Denne helgen, 29. desember, skulle David ha fylt 14 år. At det i år blir en annerledes nyttårsfeiring, er det ingen tvil om.

I fjor feiret skiskytterparet og sønnene Nicolai (10), Elias (8) og David nyttårsaften på Hønefoss. I år reiser Frode vekk med jobben, og Gunn Margit tar med seg Nicolai og Elias til Dubai, der de skal på ferie med hennes bror og hans familie.

- Det tror jeg vil være en god distraksjon for oss, sier Gunn Margit til Magasinet.

For Gunn Margit er det viktig å nå bruke tiden sammen med sine to gjenlevende barn, og deres fremtid sammen.

DØDE 1. NYTTÅRSDAG: Gunn Margit og Frodes sønn, David Aas Andresen. Foto: Privat
DØDE 1. NYTTÅRSDAG: Gunn Margit og Frodes sønn, David Aas Andresen. Foto: Privat Vis mer

- Min bestevenn

Det er ikke til å stikke under stol at det siste året har vært svært tøft for den lille familien.

Da Frode i april møtte pressen i forbindelse med premieren på TV 2-programmet «Mer enn gull», var han tydelig preget.

- Det er det vanskeligste du kan oppleve som forelder. David var en frisk og rask gutt som aldri har vært syk. Han hadde ikke vært borte fra skolen eller trening en dag på grunn av sykdom. At det skal skje så brått og brutalt, sa Frode til Dagbladet den gang.

I dag kan heller ikke Frode fatte den brå bortgangen til sønnen David.

- David var ikke bare sønnen min. Han var min beste venn, sier Frode til Dagbladet Magasinet.

- FRISK OG RASK GUTT: Gunn Margit og Frode har opplevd alle foreldres verste mareritt da de mistet sønnen. Foto: Morten Eik, Se og Hør
- FRISK OG RASK GUTT: Gunn Margit og Frode har opplevd alle foreldres verste mareritt da de mistet sønnen. Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

Første barn

Gunn Margit og Frode har tidligere beskrevet sønnen David som en «usedvanlig grei, koselig, omtenksom og empatisk gutt».

David var parets første av totalt tre barn.

Paret har begge lagt bak seg store karrierer på ski. Gunn Margit la opp i 2008. Da var hun allerede småbarnsmor og ventet nummer to. Etter skiskytterkarrieren utdannet Andreassen seg til eiendomsmegler og jobber fortsatt som det.

Saken fortsetter nedenfor.

SUKSESS: Gunn Margi og Frode kan begge se tilbake på imponerende karrierer. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Gunn Margi og Frode kan begge se tilbake på imponerende karrierer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Frode startet en langsom nedtrapping i 2010, for å unngå helseproblemer i fremtiden og nå er han en av seks idrettsprofiler som i «Mer enn gull» skal åpne opp om sin karriere.

LES OGSÅ: - Anna har gjort meg til et bedre menneske

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer