LEGENDE: David Bowie er død, 69 år gammel.  Foto: NTB scanpix
LEGENDE: David Bowie er død, 69 år gammel. Foto: NTB scanpix Vis mer

David Bowie er død

Den verdenskjente artisten gikk bort søndag.

Publisert

SEOGHØR.NO: Etter flere måneder med kreft, gikk den populære artisten David Bowie (69) bort natt til mandag.

Den triste nyheten ble først bekreftet på stjernens offisielle Facebook-side.

- David Bowie døde fredfullt i dag sammen med sin familie, etter en 18 måneders kamp mot kreft, står det skrevet på Facebook-siden.

Bowies agent har også bekreftet overfor nettsiden Sky News at det ikke var kjent at sangstjernen var kreftsyk, men at det var dødsårsaken. 

January 10 2016 - David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with...

Posted by David Bowie on Sunday, January 10, 2016

Artistens sønn Duncan Jones (44) har også bekreftet nyheten på sin Twitter-konto.

 – Veldig lei meg og trist over å si at det er sant. Jeg kommer til å være offline en stund. Kjærlighet til alle, skriver sønnen Duncan Jones om dødsfallet på sin Twitter-konto.

I oktober bekreftet Bowie at han skulle gi ut sitt 25. studioalbum. Albumet ble gitt ut på stjernens 69-årsdag den 8. januar - kun to dager før hans dødsfall. Albumet fikk tittelen «Blackstar».

Bowies egentlige navn var David Robert Jones, og han hadde sin første hit i 1969 med «Space Oddity». Artisten hadde flere store hits gjennom sin årelange karriere, blant andre «Life on Mars», «Let's Dance» og «Starman». 

Takket nei til dronning Elizabeth

David Bowie var svært godt likt av folk i alle samfunnslag. På konsertene hans kom det alt fra prinser og prinsesser til vanlige folk i gata.

Da dronning Elizabeth ville gjøre stas på Dawid Bowie i 2003 ved å adle ham og gjøre sangeren til Sir David Bowie, takket David pent nei.

Det var ikke noe han hadde arbeidet for, og heller ikke en tittel han ønsket å ha. De fleste som blir adlet av dronningen takker ja, men det er også flere i David Bowies selskap som ikke ønsker en slik tittel.

På 70-tallet falt også den eksentriske artisten pladask for kunsten til den nordmannen Odd Nedrum, og han skal i sin tid ha kjøpt flere kunstverk av den da unge og fremadstormende kunstneren.

NORGESVENN: David Bowie har besøkt Norge åtte ganger, og holdt ni konserter. Bildet er fra hans konsert i Oslo Spektrum i 2003.  Foto: NTB scanpix
NORGESVENN: David Bowie har besøkt Norge åtte ganger, og holdt ni konserter. Bildet er fra hans konsert i Oslo Spektrum i 2003. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer