«Farmen»-vinner Tommy Rodahl er død:

Datterens ord etter «Farmen»-Tommys død

Den tidligere «Farmen»-vinneren ble 58 år gammel.

DØD: «Farmen»-vinner i 2011, Tommy Rodahl, er død. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag fikk Se og Hørbekreftet den triste nyheten om at tidligere «Farmen»-vinner Tommy Rodahl, som stakk av med seieren i TV 2-programmet i 2011, hadde gått bort.

Rodahl valgte å ta sitt eget liv, 58 år gammel. Det bekreftet hans datter, Melodie Rodahl. Han etterlater seg to barn.

I et intervju med Se og Hør forteller Melodie at hun vil minnes faren som en god mann.

TIL TOPPS: Tommy vant «Farmen» i 2011. Her med tidligere programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
TIL TOPPS: Tommy vant «Farmen» i 2011. Her med tidligere programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

- Han var en veldig snill mann. Problemet var at han var syk, og så syk at han ikke forsto selv at han var syk. Men i bunn og grunn var han bare en snill og god mann som gjorde så godt han kunne for alle, sier hun.

- Han var veldig god med oss barna. Vi vet hvor glad han var i alle sammen, og hvor stolt han var, sier hun på spørsmål om hvordan Tommy var som pappa.

- Tøffe tak

Som nevnt var det i 2011 at Tommy gikk seirende ut av «Farmen». Det var han storfornøyd med, forteller Melodie.

- Han var jo veldig fornøyd med det. Han hadde sittet og revet litt kjeft til deltakerne sesongen før, så jeg sa: «Enten tier du still, eller så blir du med». Jeg gadd ikke høre på mer. Han var ganske fornøyd med å i det minste bevise det, da, minnes hun.

Tidligere «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav opplevde Tommy som «en snill og verdig 'Farmen'-vinner».

- Han var godt likt av mange, og en som visste hva hardt arbeid er. Mine tanker går til familien og nære, sier Grøtta Grav til Se og Hør.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

Etter deltakelsen på den populære tv-gården var imidlertid livet til tider tungt. Tommy slet psykisk.

- Det var veldig opp og ned, både med sykdom og ting generelt i livet. Det ble noen tøffe tak i etterkant, men det var ikke som en konsekvens av «Farmen», det var andre ting. Jeg tror han satte veldig pris på opplevelsen, hvis jeg kan si det sånn, forteller datteren.

Velger åpenhet

Familien har fra første stund vært åpne om at 58-åringen tok sitt eget liv, som følge av psykisk sykdom. Kort tid etter dødsfallet publiserte datteren og øvrig familie innlegg på Facebook om dødsårsaken.

Valget om å være åpne om det kom naturlig, forteller Melodie Rodahl til Se og Hør i dag.

- Vi bor jo på bygda. Ryktet hadde allerede begynt å gå, så det var like greit å bare ta det med en gang. Både for å unngå å få veldig mange spørsmål, men også for å gi svar med en gang, så det slapp å være mange bekymrede mennesker som går rundt og stusser, sier hun, og legger til:

- Jeg kan skjønne hvis folk synes det var litt brutalt, men det var det letteste.

LES OGSÅ: «Farmen»-Heidis vonde fortid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer