- Datteren min reddet meg

Fotograf Per Heimly takker datteren for at han endelig har begynt å bli voksen.

VINNERE: NRK-programmet «Ari og Per» har sikret Per Heimly (t.v) og Ari Behn både årets «Gullrute» for beste underholdningsprogram og gjenoppblomstringen av deres vennskap. Her avbildet på «Gullruten» i Bergen den 13. mai. Foto: Stella Pictures
VINNERE: NRK-programmet «Ari og Per» har sikret Per Heimly (t.v) og Ari Behn både årets «Gullrute» for beste underholdningsprogram og gjenoppblomstringen av deres vennskap. Her avbildet på «Gullruten» i Bergen den 13. mai. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Denne våren har TV-seerne kunnet følge kjendisfotograf Per Heimly (39) og Ari Behn (38) verden rundt i NRK-programmet «Ari og Per». Den uvanlige, dokumentarlignende serien sikret nylig radarparet prisen for beste underholdning under årets «Gullruten» i Bergen.

Den gjeve TV-prisen er ett av tegnene på at Per Heimlys stormfulle liv er i ferd med å komme på rett kjøl. Etter å ha levd et utsvevende kunstnerliv som en del av «Den nye vinen» og blitt slått personlig konkurs i 2001, eier den anerkjente fotografen fortsatt absolutt ingenting. Men dette er altså i endring.

- Jeg prioriterte å leve et dandy bohemliv istedenfor å betale det jeg skylder. Du kan si jeg gikk rett i kunstnerfella. Det er på tide å bli voksen. I tiden framover skal jeg brette opp armene, og få orden på gammel moro, bedyrer han overfor Se og Hør i et åpent portrettintervju denne uken.

Tenkte på selvmord
Men livet har ikke bare vært fest og moro for den samiske kunstneren. Før han var fylt 18 år flyttet han til Oslo for å friste lykken som fotograf. For en ung nordlending med seks eldre søstre og en idyllisk barndom bak seg, var overgangen brutal.

- Jeg hadde verken venner eller jobb, og havnet på sosialen. Jeg var ensom. Fryktelig ensom. Livet mitt fikk et vendepunkt da jeg på 18-årsdagen min satt alene og gråt. Jeg kom til et veiskille. Enten tar jeg livet mitt nå, ellers lever jeg livet til fulle. Jeg valgte det siste, forteller han åpenhjertig til Se og Hør.
 
Reddet av datteren
Men til tross for at han etterhvert ble kjent med Ari Behn og ble en del av «den nye vinen», var ikke Per bare lykkelig. Kunstnerlivet involverte mye av både hard festing og hard jobbing, men det var rollen som far som gikk mest inn på Per. For elleve år siden ble nemlig søte Ayla (11) født.

- Jeg har alltid sett på meg selv som en ensom kunstnerfyr. Men så plutselig fikk jeg et barn. Og livet ble forandret, innrømmer han overfor Se og Hør.

Det var datterens inntog i verden som sørget for at også Per ble værende i den samme verdenen, kan han fortelle. Ayla sørget nemlig for å gi den frittalende fotografens liv en ny mening og retning, og i dag mener Per at han kan se på seg selv som en god og seriøs far.

- Hun er en fantastisk og kreativ jente. Hadde det ikke vært for henne så vet jeg ikke om jeg hadde vært her i dag. Jeg hadde i alle fall ikke bodd i Norge. Hun er mye av grunnen til at jeg forsøker å få orden på livet mitt. Jeg ønsker at hun skal sitte igjen med noe etter meg, understreker han alvorlig i intervjuet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg har aldri vært kjæreste med Ari 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer