GODE VENNER: - Datteren min og jeg er bestevenninner og vi har det veldig bra sammen, sier Kate Gulbrandsen til Se og Hør. Foto: Tor Lindseth
GODE VENNER: - Datteren min og jeg er bestevenninner og vi har det veldig bra sammen, sier Kate Gulbrandsen til Se og Hør. Foto: Tor LindsethVis mer

Datteren leser «Stjernekamp»-Kates frierbrev

- Hvem vet - kanskje finnes det noen der ute for meg også.

SEOGHØR.NO: Herlige Kate Gulbrandsen (51) måtte forrige lørdag forlate «Stjernekamp» på NRK.

I hverdagen har Kate god støtte av sin datter Sandra (15).

Friere må godkjennes

Om noen vil vinne Kates hjerte, må de få tommelen opp av Sandra først.
 
- Hvis jeg får noen frierbrev, så må Sandra lese gjennom og godkjenne frierne først, ler Kate.

- Hvem vet – kanskje finnes det noen der ute for meg også, smiler gullstrupen.

Trives som singel

HÅRETE GJENNOMBRUDD: Neste år er det 30 år siden Kate vant Melodi Grand Prix-finalen med sangen «Mitt liv». Foto: NTB scanpix
HÅRETE GJENNOMBRUDD: Neste år er det 30 år siden Kate vant Melodi Grand Prix-finalen med sangen «Mitt liv». Foto: NTB scanpix Vis mer

For selv om den energiske og evigunge artisten fortsatt har både utseende med seg og sjarm som få, har Kate vært singel siden hennes separerte ektemann gikk bort for over 10 årsiden.

Og hun trives godt med singeltilværelsen.

- Ja, jeg er medlem i de ensliges landsforening, spøker Kate bekreftende

- Det er ikke så lett å finne den rette. Men så stresser jeg ikke med det heller. Skjer det, så skjer det, så får jeg heller avvente og se hva det blir til, legger hun til.

Ikke tid til ny mann

- Jeg synes egentlig det er deilig å slippe å lete etter noen. Blind dates er ikke noe for meg, for å si det sånn, forklarer Kate. Hun presiserer at hun slett ikke har noen hast med å finne den rette.

- Nå om dagen har jeg egentlig ikke tid til kjærligheten uansett, det er jo så mye som skjer. Jeg har jo en datter på 15 år og en hel dyrehage å passe på her hjemme, forteller 51-åringen, med henvisning til katten Charlie og hundene XO og Kasi.

RØK UT: Kate Gulbrandsen røk ut av «Stjernekamp» som årets andre artist. Foto: Scanpix
RØK UT: Kate Gulbrandsen røk ut av «Stjernekamp» som årets andre artist. Foto: Scanpix Vis mer

Mamma-rap

Sandra har helt siden hun var liten sittet på fremste rad og sett mamma synge både norsk rock og country. Hun er vant til å se Kate opptre, men innrømmer at det kan bli spesielt når mor skal snu capsen bak frem og rappe.

– Det blir litt rart å se mamma fremføre hip hop. Men det blir nok mest kult. Jeg tror det blir bra når alt er på plass, sier Sandra, før hun legger til:

– Men når mamma skal synge opera, da må jeg bli hjemme tror jeg. Jeg har hørt så mye at jeg får vondt i ørene, fleiper 15-åringen.

Stort talent

Sandra er selv et sangtalent, og har for lengst fulgt i Kates musikalske fotspor.

– Jeg synger på konsert med mamma iblant, smiler 15-åringen beskjedent.

Mor og datter skal blant annet opptre sammen på Flisa i november. Likevel er Kate klar på at det er tøft å livnære seg av sangkarrieren på heltid.

– Det er en vanskelig bransje, så gjør ferdig utdanningen din, formaner Kate, som selv jobber som barneskolelærer hjemme i Hokksund.

LES OGSÅ: Dette er årets «Stjernekamp»-deltagere