Datteren født med sjelden kromosomfeil

- Det å ha et annerledes barn er en gave, sier helseminister Anne-Grete Strøm Erichsen.

<strong>SJELDEN KROMOSOMFEIL:</strong> Helseministeren fikk for 39 år siden datteren Cathrine, som har Prader-Willis syndrom. Foto: Scanpix
SJELDEN KROMOSOMFEIL: Helseministeren fikk for 39 år siden datteren Cathrine, som har Prader-Willis syndrom. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Helseminister Anne-Grete Strøm Erichsens datter, Cathrine (39), er født med en sjelden kromosomfeil. Da hun var syv år gammel fikk hun diagnosen Prader-Willis syndrom.

- Jeg har alltid tenkt at det var bra at det var vi som fikk henne. Cathrine er en svært ressurssterk jente på sin måte. Hun er en god omsorgsperson, har masse venner og er veldig populær. Jeg ønsker ikke å fremstille alt som en solskinnshistorie, for det har det ikke vært. Men selv med funksjonshemning er hun et ressursmenneske. Det er det også mange med Downs syndrom som er, sier Anne-Grete Strøm Erichsen til VG.

Nå går helseministeren ut og sier ja til tidlig ultralyd. Strøm Erichsen mener alle bør får tilbud om ultralyd allerede i 12. uke i svangerskapet.

- Jeg har tenkt utrolig mye på denne saken. En av grunnene til at jeg ikke har våget å si hva jeg vil gjøre, er at jeg er så redd for å bli tatt for å være sorteringsmenneske. Men jeg mener vi må skille mellom det at gravide jenter ønsker å vite mest mulig, med hva vi gjør hvis det viser seg at barnet for eksempel har Downs syndrom, sier hun til avisen.

Strøm Erichsen sier til avisen at hun synes det er en gave å ha et annerledes barn, som ikke er alle forunt.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Mamma grein før noen hadde sagt noe

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer