Anine Stang:

Datteren (1,5 md.) innlagt på sykehus

- Det gjør vondt i mammahjertet.

INNLAGT: Anine Stang og Petter Tangmyrs seks uker gamle datter er innlagt på sykehuset med RS-viruset. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
INNLAGT: Anine Stang og Petter Tangmyrs seks uker gamle datter er innlagt på sykehuset med RS-viruset. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av oktober kom gladnyheten om at den norske artisten Anine Stang (36) hadde blitt mamma for andre gang, sammen med samboeren Petter Tangmyr.

«22:50 kom lillesøster til verden! 3650 gram og 54 centimeter lang. Helt naturlig drømmefødsel. Stolt av meg selv og Petter», skrev hun på Instagram den gang.

Fra tidligere har paret datteren Emmy Adelina (2).

Nå, seks uker etter at datteren ble født, har hun blitt innlagt på sykehuset.

Ble syk

Til Se og Hør forteller den nybakte tobarnsmoren at datteren er smittet av det mye omtalte RS-viruset, men at det kommer til å gå bra med den lille.

- Hun har en storesøster i barnehage som er forkjølet, så da ble hun det også. Vi var på legevakten på fredag, men ble sendt hjem med beskjed om at det bare var forkjølelse. Vi fulgte nøye med, og jeg snakket litt med andre mødre som også har opplevd det samme. Man skal jo ha lav terskel for å ringe en ekstra gang til legen, hun er bare seks uker.

Foto: Skjermdump Instagram
Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Stang forteller videre at datteren slet med å puste, i tillegg til at hun hadde surkling i brystet.

- Det er ikke så lett å se, men jeg hadde fått høre av legen at man ser det ved at ribbenet går inn når de puster. Så jeg ringte inn til legen via videosamtale, sånn at de kunne se med egne øyne, og da ba de meg komme til legevakten med en gang.

DRAMATISK: Harald Rønneberg ble innlagt på sykehuset og her skryter han av helsepersonellet. Vis mer

- Gjør vondt i mammahjertet

Etter en sjekk hos legevakten bar det til sykehuset i ambulanse med blålys.

- Det føltes veldig dramatisk. Men det er veldig trygt å være her, for nå vet jeg at hun får den hjelper hun trenger, sier hun, og legger til:

- Det gjør vondt i mammahjertet å se at den lille babyen ikke er helt frisk, og sliter med å puste. Det er tøft, og jeg tror kanskje det nesten er like tøft for foreldrene. Jeg har ikke sovet noe i natt - bare lå og fulgte med. Morsinstinktet kicker skikkelig inn.

DRAMATISK: Adrian Sellevoll havnet på sykehus etter en dramatisk kveld. Video: Private bilder / Rød Løper Vis mer

Artisten påpeker at det heldigvis går bra med de fleste barna i Norge som får RS-viruset, så hun føler seg trygg på at det skal gå bra. Datteren har foreløpig ikke trengt pustehjelp, men overvåkes konstant.

36-åringen kommer også med en oppfordring til andre foreldre i samme situasjon:

- Det er viktig å få frem at det er lav terskel med små barn når det er symptomer, og det å kunne ringe lege via videosamtale var en veldig fin ting - det anbefaler jeg til andre i samme situasjon.

LES OGSÅ: Deler oppdatering: - Rare dager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer