Elisabeth «Bettan» Andreassen:

Dårlige nyheter

Klage førte ikke frem. Nå må hun, og flere andre hytteeiere, rive.

MÅ RIVE: Statsforvalteren har konkludert med at Andreassens klage ikke har ført frem. Foto: Heiko Junge / NTB
MÅ RIVE: Statsforvalteren har konkludert med at Andreassens klage ikke har ført frem. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elisabeth «Bettan» Andreassen og flere andre hytteeiere på Brønnøya i Asker over en periode stått i en betent hyttestrid med kommunen.

Asker kommune har i flere år forsøkt å rydde opp i det de mener er ulovlig bebyggelse på Brønnøya, og en gjennomgang fant ulovligheter på hele to av tre eiendommer.

Må rive

For Andreassens del gjaldt kommunens opprinnelige pålegg tilbakeføring, altså riving, av en badebrygge på 3,8 kvadratmeter, en utepeis og et strandhus på cirka 9,5 kvadratmeter.

Artisten klagde på vedtaket, men nylig ble det klart:

«Klagen har ikke ført frem», konkluderer Statsforvalteren i et brev fra 2. september. Det varsles også at «vedtaket er endelig», melder Budstikka.

TINDER: Elisabeth Andreassen gjester «Senkveld med Helene og Stian», og der røper hun intime detaljer. Video: TV 2 Vis mer

Det har ikke lyktes Børsen å få en kommentar fra Andreassen.

«Bettan» sin eiendom er én av 28 som ifølge Asker kommune har ulovlige bygg eller brygger, som havnet på politikernes bord i mai 2023.

Politikerne satt hardt mot hardt og truet med bøter og tvangsmulkt hvis ikke byggene ble revet eller endret. Elleve har valgt å etterkomme kommunens krav. Mens tolv, heriblant Bettan, valgte å klage avgjørelsen til Statsforvalteren. Fem resterende saker følges opp, ifølge Budstikka.

Stor byggesak rullet opp

For Andreassens del virket det som floken skulle løsne da hun gikk grønt lys til å rive sitt mye omtalte uthus på 22 kvadratmeter i oktober 2021. Hun fikk på samme tid godkjenning til å føre opp et nytt på samme sted, med lik størrelse.

Men samtidig som det ble gitt dispensasjon for uthuset, krevde kommunen at et strandhus på 9,5 kvadratmeter ved sjøen skulle rives.

I kjølvannet av dette har Budstikka skrevet om en langt mer omfattende byggesak knyttet til Brønnøya.

LES OGSÅ: - Ikke første gangen dette skjer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer