Dårlige nyheter for Victoria Beckham

Går med dundrende underskudd.

GÅR I MINUS: De elleve siste årene har Victoria Beckham designet sine egne klær - noe som ikke akkurat har ført til mange kroner i kassa. Foto: NTB Scanpix
GÅR I MINUS: De elleve siste årene har Victoria Beckham designet sine egne klær - noe som ikke akkurat har ført til mange kroner i kassa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det tidligere «Spice Girls»-medlemmet og fotballfruen Victoria Beckham (45) er kjent for å ha mange jern i ilden.

Ikke bare har hun vært gift med en av verdens mest kjente fotballspillere gjennom tidene - David Beckham (44) - men hun har også utviklet en sterk motesans og etablert seg som klesdesigner.

De siste årene har hun kanskje vært mest kjent for å designe sine egne kleskolleksjoner under merket som bærer hennes eget navn.

Nå skriver imidlertid Sky News at 45-åringens klesmerke går med et dundrende underskudd, og at selskapet ikke har gått i pluss siden det ble grunnlagt i 2008 på grunn av svakere etterspørsel etter den berømte 45-åringens luksuriøse klær.

Nettstedet skriver at Beckhams moteimperium har gått med svimlende underskudd på hele 12,3 millioner britiske pund, eller om lag 145 millioner regnet i norsk valuta.

STJERNEPAR: Victoria og David Beckham feirer 20 års ekteskap. Disse årene har vært preget av en rekke ulike stiler. Video: Rød Løper Vis mer

Stjernens selskap, «Victoria Beckham Limited», sitt tap vokste med 20 prosent i 2018 ettersom etterspørselen ikke tok seg opp. De store økonomiske tapene skyldes svakere engrosetterspørsel, skriver Sky News.

- Skjebnen ligger i våre hender

Formannen i selskapet, Ralph Toledano, sier til nettstedet at salget av klær og tilbehør stagnerte i løpet av 2018, etter flere år med vekst.

- Resultatene var i tråd med forventningene, så vi ble ikke overrasket. Målet vårt er å nå lønnsomhet så fort som mulig, sier Toledano til Sky News og fortsetter:

SLITER: Beckhams klesmerke har ikke akkurat ført til mange kroner i kassa de siste årene. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Beckhams klesmerke har ikke akkurat ført til mange kroner i kassa de siste årene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror bestemt at skjebnen ligger i våre hender. Vi har et stort talent i Victoria, og hvis du tar den ressursen med i et drømmeteam, skal vi klare dette.

I en uttalelse fra selskapet kommer det fram at motemerket forventer at virksomheten skal bli lønnsom i løpet av fjerde kvartal, og at de har en større ordre i 2020.

45-åringens motemerke eies av Beckham-ekteparet gjennom selskapet Beckham Brand Holdings.

Flere dårlige år

2019 føyer seg inn i rekken av flere økonomisk vanskelige år for Victoria Beckham. Det er nemlig ikke noe nytt at hun taper penger på sitt eksklusive klesmerke, hvor hun selger egendesignede vesker, kjoler, sminke og annet tilbehør.

TAKKET NEI: I år hadde 90-tallsgruppa «Spice Girls» en gjenforeningsturné, men én av jentene valgte å utebli. Nå forklarer hun hvorfor. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Gjennom alle de elleve årene firmaet har eksistert, har 45-åringen nemlig slitt med kraftig underskudd. Da regnskapet for 2017 skulle gjøres opp på samme tid i fjor, ble det kjent at Beckham hadde tapt hele 10,2 millioner pund på selskapet det siste året - noe som tilsvarte svimlende 110,5 millioner norske kroner.

Dette var en drastisk økning fra året før - 2016 - da hun hadde gått i underskudd med 8,2 millioner pund, eller 88,8 millioner norske kroner.

Tross at merket går varmt hos internasjonale stjerner - deriblant hertuginne Meghan og Lady Gaga - ser det ikke ut til at Spice Girls-stjernen vil gå godt i pluss med det første.

I VICTORIA BECKHAM: Hertuginne Meghan iført antrekk fra stjernens merke sammen med prins Harry på 1. juledag i fjor. Foto: Tim Rooke/ REX / NTB scanpix
I VICTORIA BECKHAM: Hertuginne Meghan iført antrekk fra stjernens merke sammen med prins Harry på 1. juledag i fjor. Foto: Tim Rooke/ REX / NTB scanpix Vis mer

Etter mange tilsynelatende vanskelige år, har flere bak merket Victoria Beckham Limited uttalt at de dette året har fokusert på framtidig vekst og suksess, ifølge Daily Mail.

De skal også ha fokusert på å bygge et godt team for å ta Beckhams design til nye høyder.

LES OGSÅ: Avslører sitt ekte hår

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer