Dansk filmlegende skryter av Norge

- Det var en stor fornøyelse å spille mot norske skuespillere!

GODE VENNINNER: Danske Ghita Nørby (t.v) spiller mot blant andre norske Kjersti Holmen i den nye dommedagskomedien «Mennesker i Solen». Her fra førpremieren onsdag kveld på Klingenberg Kino i Oslo.  Foto: Stella Pictures
GODE VENNINNER: Danske Ghita Nørby (t.v) spiller mot blant andre norske Kjersti Holmen i den nye dommedagskomedien «Mennesker i Solen». Her fra førpremieren onsdag kveld på Klingenberg Kino i Oslo. Foto: Stella Pictures Vis mer
Se video med den folkekjære skuespilleren nederst i saken!

SEHER.NO: Den danske skuespilleren Ghita Nørby (76), kjent fra blant annet 80-tallsserien «Matador», kultserien «Riget» og krimserien «Ørnen», er om dagen kinoaktuell i den norske komedien «Mennesker i Solen».

Dommedagskomedien har mange kjente nordmenn på rollelisten - blant andre Kjersti Holmen, Ane Dahl Torp og Jon Øigarden. Og den legendariske københavneren koste seg veldig med å spille mot de norske skuespillerne.

- Det var en stor fornøyelse. Jeg er så glad i mine norske kollegaer og har det svært bra her i Norge. Jeg liker veldig godt å være her, forteller hun fornøyd til Seher.no

Ikke overraskende trivdes de norske skuespillerne i filmen med å jobbe med Nørby også.

- Det var helt fantastisk å se en så begavet, erfaren og levende skuespiller jobbe! Ghita har en del store scener, lange tagninger helt alene, og det var utrolig gøy å se konsentrasjonen og roen hennes før og etter en tagning, skryter Ane Dahl Torp.

Selv om både Danmark og Sverige tradisjonelt har gjort det skarpere på filmfronten enn Norge, vil ikke Nørby være helt med på at Norge ligger langt etter. Hun har derimot stor tro på Norge som filmnasjon:

- Ja, jeg tror Norge vil bli svært gode på film. Det blir laget gode filmer i alle tre landene, bedyrer hun.
 
- Burde Norge, Sverige og Danmark samarbeide mer når det gjelder film?

- Ja, nettopp, det er en god idé. Det bør vi absolutt gjøre, jeg synes at landene kler hverandre, forteller Nørby.

Dette er heller ikke første gang den danske skuespilleren har vært med i norske produksjoner. Hun har både spilt i TV2-serien «Seks som oss» og hatt en rolle i Bent Hamer-filmen «O' Horten».

Nørby skal dessuten medvirke i en ny NRK-serie basert på romanen «Halvbroren» av Lars Saabye Christensen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Hun må kvitte seg med flere kilo fett[obj:media:9420]