Dansebandkonge er død

Tapte kampen mot kreften.

GIKK BORT: Sven-Erik Magnusson (t.h.) i danse-orkesteret Sven-Ingvars er død. Her avbildet i 2003 med bandkollegene Ingvar Karlsson (t.v.) og Patrik Karlsson. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix
GIKK BORT: Sven-Erik Magnusson (t.h.) i danse-orkesteret Sven-Ingvars er død. Her avbildet i 2003 med bandkollegene Ingvar Karlsson (t.v.) og Patrik Karlsson. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB Scanpix Vis mer

Frontfiguren i et det svenske dansebandet Sven-Ingvard, Sven-Erik Magnusson, er død. Det opplyser hans sønn i en pressemelding, gjengitt av flere svenske medier, deriblant Expressen.

Magnusson gikk bort natt til onsdag etter lang tids kamp mot kreft, og ble 74 år gammel. Han var regnet som en av Sveriges mest folkekjære artister.

Musikeren var både vokalist og gitarist i Sven-Ingvard, og er den eneste av medlemmene som har vært med fra den spede begynnelsen i 1956.

Gjennom sin fartstid har dansebandet hatt over 50 låter på Svensktoppen - tilsvarende VG-lista her hjemme. Magnusson var blant annet kjent for låter som «Te' dans mä Karlstatösera» og «Ett litet rött paket».

74-åringen etterlater seg kone og to voksne barn.