PÅ KANT MED SKATTEETATEN: Den svenske sangstjerna Christina Lindberg, her under en opptreden på «Allsång på Skansen» i 2012, står overfor et betalingskrav fra Skatteverket på 1,4 millioner svenske kroner. Foto: NTB scanpix
PÅ KANT MED SKATTEETATEN: Den svenske sangstjerna Christina Lindberg, her under en opptreden på «Allsång på Skansen» i 2012, står overfor et betalingskrav fra Skatteverket på 1,4 millioner svenske kroner. Foto: NTB scanpixVis mer

Christina Lindberg er i skattetrøbbel:

Danseband-stjerne kreves for over 1,3 millioner kroner

Sangeren avviser at hun bevisst har forsøkt å lure Skatteverket.

Den svenske sangeren Christina Lindberg (48) er i trøbbel med det svenske skattevesenet, skriver Aftonbladet.

Skatteverket mener nemlig at 48-åringen i flere år har blandet private utgifter inn i selskapet sitt, og således har ført opp skattefradrag hun egentlig ikke har rett på.

Lindberg, som har sunget sammen med dansebandet Lasse Stefanz, står nå overfor et krav fra Skatteverket på 1,4 millioner svenske kroner.

Ifølge den svenske avisen har 48-åringen forsøkt å trekke fra utgifter hun og familien har hatt mens de har vært i Spania, deriblant fra restaurantbesøk og matinnkjøp.

Country- og dansebandstjernen hevder at dette er representasjonsutgifter. Skatteverket mener på sin side at det ikke er godt nok dokumentert at utgiftene er forbundet med inntektene til Lindbergs firma.

Skal ha kjøpte flybilletter og luksusklokke

Ifølge Aftonbladet har Skatteverket også bitt seg merke i flere fradrag: Flybilletter til Spania, parkeringsutgifter, taxiturer, og mat og alkohol på flyplasser, for å nevne noen.

Lindberg skal ha forklart at reisene til Spania er fradragsberettiget fordi hun har reist dit for å kunne øve til opptredenene sine «uforstyrret og billigere». Hun skal dessuten ha skrevet musikk og hatt oppdrag som artist der. Barna har vært med på reisene av praktiske årsaker.

Saken fortsetter nedenfor.

Skatteverket finner også innkjøpet av en luksusklokke for 20 000 svenske kroner mistenkelig, og mener klokkekjøpet kun er et skalkeskjul for utbetaling av lønn til sangeren.

Christina Lindberg har selv kommentert saken i et innlegg på sin Facebook-profil. Der avviser hun anklagene om at hun bevisst har forsøkt å lure Skatteverket.

- Jeg vet at ektemannen min og jeg har hatt våre uoverensstemmelser med Skatteverket angående vårt firmas skattemelding. Vi er nå i en prosess som nærmer seg slutten. Vi vil vite mer i slutten av juli, skriver hun blant annet.

Lindberg påpeker videre at det er feil å stemple henne som en «skattefusker», med tanke på at prosessen med Skatteverket ikke er fullført.

I det lange Facebook-innlegget kommer sangeren også med flere eksempler der hun er uenig med Skatteverket. Hun forklarer også at flere av punktene i regnskapet som Sketteverket har reagert på, har sammenheng med at ektemannen hennes har vært sykemeldt i flere måneder som følge av en bilulykke.

Giftet seg med stebroren sin

Den svenske sangstjernen har tidligere fått oppmerksomhet for boka «De första ljuva åren - och de allt för tjocka låren», der hun skriver om sine erfaringer med spiseforstyrrelser. I mange år sleit hun med alvorlig overspising.

- Mat var den største gaven i familien vår. Pappaen min var veldig fattig og e hadde ikke alltid mat på bordet, så da han ble voksen syntes han at vi skulle ha mye mat. Jeg sneik meg opp og spiste når ingen hørte det. Jeg ble flink til å åpne kjøleskapsdøra lydløst, sa hun i et intervju med Sveriges Radio i 2015.

Lindberg skapte dessuten overskrifter da hun giftet seg med Tommy Wigardt i 2005. De to er nemlig stesøsken, og det fikk enkelte til å heve øyenbrynene.

Saken fortsetter nedenfor.

#wonderful Kärlek #love #forewer @tommywigardt @christinalindbergofficial @jui.eli @fruwigardt @herrwigardt @victoriawigardt @vinnywig

Et innlegg delt av Christina Lindberg (@christinalindbergofficial)

- Mediene vinklet det som om jeg giftet meg med halvsøsteren min, at vi vokste opp sammen og hadde blodsbånd, men slik er det jo ikke, forklarte Wigardt til Aftonbladet i 2008.

Ifølge avisen møttes paret første gang på starten av 2000-tallet, hjemme hos sangstjernens søster. Hun var nylig blitt separert, mens han var gift. Begge hadde dessuten barn på hver sin kant, men forelskelsen var umiddelbar:

- Jeg syntes han var helt vidunderlig så fort jeg så ham, sa Lindberg i det samme intervjuet.

LES OGSÅ: Nå skal de vise forelskelsen sin på TV