«Luksusfellen»:

Daniel (29) har 2,6 millioner i forbruksgjeld

- Jeg burde ha snudd om på livsstilen min for lenge siden, sier «Luksusfellen»-deltakeren til Seoghør.no.

Fra Luksusfellen på TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag kveld er det sesongpremiere av TV3-programmet «Luksusfellen», der økonomieksperter hjelper nordmenn med privatøkonomien.

I sesongens første episode møter vi Daniel Askevold (29) fra Sandefjord, som sliter med å få endene til å møtes.

Selv om han tjener over 500 000 kroner i året, har han gått 11 000 kroner i minus hver eneste måned det siste halvåret.

- Ekstremt vanskelig

Når «Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim (46) besøker 29-åringen, blir han fortalt at det var et mislykket huskjøp for tre år siden som startet de økonomiske problemene.

EKSPERTHJELP: Hallgeir Kvadsheim og psykolog Robert Speare (t.h) hjelper Daniel Askevold med de økonomiske problemene i «Luksusfellen». Foto: TV3
EKSPERTHJELP: Hallgeir Kvadsheim og psykolog Robert Speare (t.h) hjelper Daniel Askevold med de økonomiske problemene i «Luksusfellen». Foto: TV3 Vis mer

I tillegg har han også pådratt seg høy forbruksgjeld på grunn av sin luksuriøse livsstil med festing, idylliske ferier og god mat.

Etter at «Luksusfellen»-eksperten har kartlagt Askevolds økonomiske situasjon, kommer det frem at han har over 2,6 millioner i gjeld - uten å eie verken hus eller bil.

- Jeg skal ikke skjule for deg at dette er ekstremt vanskelig. Her må jeg vri hjernen min for å finne noe som helst løsning ut av dette. Det er jo et beløp som du ikke har sjans til å betjene. Det er ikke mulig, sier Hallgeir Kvadsheim i episoden.

Tapte 800 000 kroner på boligsalg

Overfor Seoghør.no forteller Askevold at han ble overrasket da han fikk høre at den samlede gjelden er såpass høy.

- Jeg hadde regnet på det, og jeg trodde det var maks to millioner, noe jeg synes var mye i utgangspunktet. De siste 600 000 kronene har ballet på seg i sommer. Det føles ikke godt, sier han.

Han forklarer at situasjonen ble kritisk for halvannet år siden, da han valgte å flytte til Oslo. Det tok nemlig lang tid før han fikk solgt huset han eide i Sandefjord, og måtte dermed ut med over 40 000 kroner i måneden for utgifter tilknyttet boligen.

De pengene fikk han via forbrukslån og en rekke kredittkort.

Saken fortsetter nedenfor.

ØKONOMISKE PROBLEMER: Daniel Askevold flyttet fra Sandefjord til storbyen Oslo for halvannet år siden, men huset i hjembyen fikk han ikke solgt. Foto: TV3
ØKONOMISKE PROBLEMER: Daniel Askevold flyttet fra Sandefjord til storbyen Oslo for halvannet år siden, men huset i hjembyen fikk han ikke solgt. Foto: TV3 Vis mer

Huset, som han betalte omkring 4,8 millioner for for tre år siden, fikk han omsider solgt i fjor - men for 800 000 kroner mindre enn han kjøpte det for.

Askevold var kun 26 år da han kjøpte boligen, og hadde ikke noe særlig med egenkapital. Kun fire millioner av kjøpssummen ble finansiert via huslån, mens 500 000 kroner ble lånt privat av huseieren.

I tillegg var han nødt til å ta opp 300 000 kroner i forbrukslån for å få råd til å kjøpe huset.

- Jeg trodde at jeg skulle gå en million i overskudd da jeg endelig fikk solgt huset, men eiendomsmegleren sa at jeg hadde betalt alt for mye for det da jeg kjøpte det. Jeg har alltid betalt regningene mine, så dette ble helt klart en utrolig vanskelig situasjon, forteller han.

Festet bort skyhøy sum

Psykolog Robert Speare avslører også at Askevold de siste to årene har brukt 300 000 kroner på mat, mens 290 000 kroner er brukt ene og alene på festing.

- Jeg burde ha snudd om på livsstilen min for lenge siden. Nå lever jeg på et stramt budsjett, så man klarer om man virkelig vil. Jeg ga bare liksom opp i sommer, og flyktet fra virkeligheten, sier han.

Han røper at han ikke har brukt en eneste krone på festing siden oktober, og at han i dag har senket utgiftene på mat kraftig.

Hvordan det går med Daniel Askevold, kan du se i sesongpremieren av «Luksusfellen» onsdag klokken 20.30 på TV3.

LES OGSÅ: - Alle fikk morsomme brev, mens mitt var trist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer