TOK SJANSEN: I 2006 vant Alexander Rybak Kjempesjansen på NRK. Her med programleder Dan Børge Akerø og  jury-medlem og statsråd Trond Giske. Tre år tidligere ble han vraket fra audition til talentkonkurransen.  Foto: SCANPIX
TOK SJANSEN: I 2006 vant Alexander Rybak Kjempesjansen på NRK. Her med programleder Dan Børge Akerø og jury-medlem og statsråd Trond Giske. Tre år tidligere ble han vraket fra audition til talentkonkurransen. Foto: SCANPIXVis mer

Dan Børge vraket Rybak

Dan Børge Akerø fikk sjokk da han hørte MGP-låta første gang.

Se video nederst i saken.

SEHER.NO: - Alexander Rybak meldte seg på til audition til Kjempesjansen første gang i 2003. Da vurderte vi ham for litt for spe og litt for ung, forteller NRK-veteran Dan Børge Akerø til Seher.no.

Dan Børge Akerø (58) var programleder for Kjempesjansen på NRK da Alexander Rybak (22) som 17-åring ville delta i talentkonkurransen på NRK. Den gangen fikk han ikke sjansen til å gå videre. 

Tre år senere meldte han seg på igjen, og med fele og sang gikk han helt til topps og vant nærmere 500.000 kroner.
- Jeg synes det var fantastisk morsomt at Alexander vant Melodi Grand Prix på lørdag. Han har brukt talentet sitt og pengene han vant til å utvikle seg videre. Her får vi en stor karriere, for Alexander er virkelig en begavet musiker, sier Dan Børge entusiastisk til Seher.no.

Han er imponert over at man aldri kunne høre en sur tone fra Rybak, ikke på noen av prøvene, gjennomkjøringene eller delfinalene.

- Det er sjeldent i MGP-sammenheng!

Første gang Dan Børge Akerø hørte "Fairytale" så hadde han ikke hørt introen og visste ikke hvem som sang.

- Jeg lurte virkelig på hvilken internasjonal stjerne som hadde kommet med denne låta, for jeg syntes den var så fengende og så flott. Jeg ble nesten sjokkert da jeg hørte at det var Alexander Rybak. Siden den gang har låta ligget i den musikalske delen hjernebarken og hamret løs.

Den tidligere Kjempesjansen-programlederen har stor tro på Rybak i den internasjonale finalen i Moskva i mai. Og da ikke bare fordi den unge artisten er født i Hviterussland og snakker språket flytende, men aller mest fordi han mener låta er en internasjonal hit.

- Alexander er et unikum for mediene. Han elsker å bli sett og elsker å bli hørt, og gjør det uten å bli påtrengende. Han er et usedvanlig talent, sier han til Seher.no.
Dan Børge Akerø er lørdag aktuell igjen i NRK-suksessen "Den store Klassefesten". På lørdag skal idrettsheltene Johan Olav Koss og Vegard Ulvang møtes til duell.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Det er bra å være toer!

[obj:media:7535]