TAKKER FOR SEG: Dan Børge Akerø er ferdig som programleder for Idrettsgalla. Her er han med eks-alpinist Kjetil André Aamodt under prisutdelingen i 2007. Foto: SCANPIX
TAKKER FOR SEG: Dan Børge Akerø er ferdig som programleder for Idrettsgalla. Her er han med eks-alpinist Kjetil André Aamodt under prisutdelingen i 2007. Foto: SCANPIXVis mer

Dan Børge vrakes fra Idrettsgallaen

Blir erstattet av Bård Tufte Johansen.

SEHER.NO: - Jeg kan ikke spise de største biffene i TV-Norge hele tiden, og jeg har gjort meg ferdig med "sorgarbeidet" i denne saken, sier Dan Børge Akerø (57) til VG.

Etter syv år er det slutt på Dan Børges programlederjobb for Idrettsgallaen. Når idretten samles for å hylle seg selv på Hamar i januar er det komiker Bård Tufte Johansen som leder showet, men Dan Børge blir ikke arbeidsledig av den grunn.

Han skal i gang med en ny runde av "Den store klassefesten", som har premiere 28. februar 2009, og den rutinerte NRK-profilen er ikke bitter for Idrettsgalla-vrakingen.

- Nei, så absolutt ikke. Det er "no hard feeling" mellom oss. Dette er noe som begge parter har diskutert i fellesskap og er enige om. Likevel kommer jeg til å hjelpe både NRK og Bård hvis det er noe de lurer på. Jeg har også tenkt å stryke smokingskjorten min til festen etter tv-sendingen, forteller Akerø.

Dan Børge Akerø startet sin tv-karriere i 1978, da han som frilanser lagde et dokumentarprogram om latinamerikanske flyktninger. Senere har han vært nyhetsoppleser i NRK Dagsrevyen og programleder for underholdningsprogrammer som Senfredag, Lørdan og Talentiaden.

- Tufte Johansen vil sikkert gjøre en god jobb, men Dan Børge har vært frontfiguren for Idrettsgallaen i mange år, sier rallyfører Petter Solberg (34) til VG.

Har du tips om norske TV-kjendiser? Tips oss på seher@seher.no!

LES OGSÅ: Fikk Riise-millioner på konto