Dan Børge: - Jeg har blitt flinkere til å sette pris på livet

Den populære programlederen er tilbake for fullt, to år etter det dramatiske hjerteinfarktet.

ENERGISK 65-ÅRING: Dan Børge Akerø er tilbake på NRK denne høsten, med en ny sesong av «QuizDan». Her er han avbildet i forbindelse med «Sommeråpent» i 2015, ett år etter at han fikk hjerteinfarkt.  Foto: NTB scanpix
ENERGISK 65-ÅRING: Dan Børge Akerø er tilbake på NRK denne høsten, med en ny sesong av «QuizDan». Her er han avbildet i forbindelse med «Sommeråpent» i 2015, ett år etter at han fikk hjerteinfarkt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Før helgen annonserte NRK hvilke programmer seerne kan få med seg utover høsten.

Blant de velkjente navnene som er tilbake på sendeskjemaet, er NRK-veteranen Dan Børge Akerø (65). Etter en pause på drøye to år, kommer det populære spørreprogrammet «QuizDan» tilbake på statskanalen.

Den forrige sesongen av «QuizDan» ble avsluttet noen få måneder før programlederen ble rammet av et alvorlig hjerteinfarkt.

Dan Børge måtte inn på operasjonsbordet i all hast, men 65-åringen var heldig og kom raskt til hektene igjen. I et intervju med VG sier den folkekjære programlederen at livet hans har endret seg etter infarktet.

- Jeg har vært flinkere til å sette pris på livet. Du snur deg rundt innimellom og tenker «Tenk om jeg hadde gått glipp av dette!». Det gjør noe med en, og jeg setter mer pris på dagene som kommer, sier Akerø til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

COMEBACK-KLAR: I høstens sesong av «QuizDan» skal ungdomslag og seniorlag fra 18 norske byer kjempe om hvem som er best på Quiz i Norge.  Foto: Julia Nagelstad/NRK
COMEBACK-KLAR: I høstens sesong av «QuizDan» skal ungdomslag og seniorlag fra 18 norske byer kjempe om hvem som er best på Quiz i Norge. Foto: Julia Nagelstad/NRK Vis mer

Ble reddet av kona

I intervjuet med VG legger den energiske NRK-profilen til at hjerteinfarktet neppe skyldtes at han ikke tok vare på helsa i forkant. Likevel har han lagt om livsstilen til en viss grad.

- Jeg har helt klart vært mer aktiv, selv om jeg var aktiv før infarktet også - årsaken er genetisk, påpeker Akerø.

Da han ledet «Sommeråpent» i 2014, bare to måneder etter hjerteinfarktet og den påfølgende operasjonen, var det nok mange som ble imponert.

Overfor Se og Hør røpet han at mye spasering hadde hjulpet ham tilbake i form:

- Jeg er veldig glad og stolt for å ha klart det! Jeg har gått 200 kilometer på golfbanen i sommer, ofte sammen med Mette. Det har gjort underverker for meg, sa Akerø om TV-comebacket den gang.

Kona Mette Heitmann Akerø (48) var også helt sentral da hjerteinfarktet inntraff.

- Jeg nølte ikke med å ringe etter ambulanse. Fra anfallet inntraff til Dan lå på operasjonsbordet på Ullevål sykehus, tok det kun 15 minutter, fortalte Mette til Se og Hør i 2014.

Saken fortsetter under bildet.

STØDIG DUO: Mette Heitmann Akerø og Dan Børge Akerø har vært gift i godt over 20 år. Paret har tvillingdøtre og en sønn sammen. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
STØDIG DUO: Mette Heitmann Akerø og Dan Børge Akerø har vært gift i godt over 20 år. Paret har tvillingdøtre og en sønn sammen. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Ikke pensjonist-klar

Selv om infarktet for to år siden var en svært dramatisk opplevelse, velger Dan Børge Akerø å fokusere på fremtiden.

I fjor sa programlederen, som har fem barn, til Seoghør.no at han tenker positivt. Å være på «Sommeråpent»-seilas med M/S Sjøkurs i en uke sommeren 2015, var noe han gledet seg veldig til:

- Jeg er i ferd med å legge det litt bak meg. Det ligger litt terapi i det å fortelle historien, men jeg ser veldig lyst på dette her, jeg føler meg i kjempeform. Jeg har jo disse minnene med meg et år etterpå, og er veldig glad for at oppladningen i år ser ut til å gå mye, mye bedre, sa Akerø med et smil til Seoghør.no den gang.

Saken fortsetter under bildet.

TV-VETERAN: Dan Børge Akerø har jobbet i TV i over 30 år. Her er han avbildet i 1982, den gang han var fersk i NRK.  Foto: NTB scanpix
TV-VETERAN: Dan Børge Akerø har jobbet i TV i over 30 år. Her er han avbildet i 1982, den gang han var fersk i NRK. Foto: NTB scanpix Vis mer

Samme høst fortalte han til Se og Hør at han ikke har noen planer om å gi seg med TV-jobbingen. Pensjonisttilværelsen er noe han skyver foran seg.

- Jeg tar ett år av gangen. Jeg har vært flink til å tenke langsiktig tidligere, nå bruker jeg tiden annerledes. Jeg sier til meg selv at jeg skal takle pensjonistlivet, men vet at det blir vanskelig, innrømmet Dan Børge Økerø overfor ukebladet.

Den nye sesongen av «QuizDan» får premiere på NRK1 søndag 11. september.

LES OGSÅ: «Skal vi danse»-treningen endte med pinlig skade

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer