- Damer over 30 burde ikke gå med hotpants

Zooey Deschanel synes visst både Beyoncé og Cameron Diaz er for gamle til å vise rumpa.

DEKK DERE TIL: Skuespiller Zooey Deschanel mener man burde droppe hotpants fra garderoben når man har fylt 30 år.  Foto: Stella Pictures
DEKK DERE TIL: Skuespiller Zooey Deschanel mener man burde droppe hotpants fra garderoben når man har fylt 30 år. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Zooey Deschanel (34) er kjent for sitt flotte og undommelige utseende, men et sted går likevel grensen for «New Girl»-stjernen.

Etter at hun fylte 30 år føler ikke brunetten at hun kan komme unna med de samme klesvalgene som i ungdomstiden.

- Hotpants er ikke for damer over 30 år. Jeg risikerer kritikk nå, men sier det likevel, har hun fortalt Lucky Magazine.

SØT STIL: Zooey Deschanel elsker romantiske vintagekjoler. Her under Golden Globes i en kjole fra Oscar de la Renta.  Foto: FameFlynet
SØT STIL: Zooey Deschanel elsker romantiske vintagekjoler. Her under Golden Globes i en kjole fra Oscar de la Renta. Foto: FameFlynet Vis mer

Søte vintage-kjoler har etter hvert blitt en stor del av skuespillerens garderobe og Deschanel føler seg på ingen måte presset til å følge trendene.

- Jeg liker det jeg liker. Det handler ikke om å følge trender eller å være en moteslave. Noen ting er i vinden og ser fantastiske ut, men det er også viktig å skjønne når moten ikke er så fin.

Unngår korte skjørt

Også norske kjendiskvinner endrer stilen med årene. I forbindelse med lanseringen av programmet «Stil» i 2012 fortalte programleder Dorthe Skappel at hun ekskluderte noen plagg ettersom hun nærmet seg 50.

ENDRET STIL: Da hun nærmet seg 50 valgte Dorthe Skappel å droppe korte skjørt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ENDRET STIL: Da hun nærmet seg 50 valgte Dorthe Skappel å droppe korte skjørt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Jeg har blitt mer selektiv på hva jeg vil ha på meg. Jeg går ikke med korte skjørt lenger. Jeg må innse at den tiden er over og prøver å tone meg litt ned.

- Jeg vil gjerne beholde meg selv og være vågal, men det er en del ting som er fint på unge jenter, men ikke nødvendigvis på meg, uttalte hun til Seoghør.no.

Popstjernen Lene Nystrøm, som på 1990-tallet gjorde stor suksess med Aqua, har også fortalt at hun er glad motebildet har forandret seg. Noen ting vil hun aldri bli sett i igjen.

- Det siste året har buffalo-sko kommet på moten igjen. Og det får du ikke se meg i igjen. Det hørte 1990-tallet til og jeg ler meg i hjel når jeg ser skoene nå, har Lene fortalt.

LES OGSÅ: - Jeg gråt og skrek da jeg kom til meg selv