DAGFINNS JENTER: Mona og Dagfinn Enerly har vært sammen i 25 år, og har tvillingdøtrene Mia og Amanda. Nå har Dagfinn tatovert et bilde av døtrene på leggen. Foto: Tor Lindseth
DAGFINNS JENTER: Mona og Dagfinn Enerly har vært sammen i 25 år, og har tvillingdøtrene Mia og Amanda. Nå har Dagfinn tatovert et bilde av døtrene på leggen. Foto: Tor LindsethVis mer

Dagfinn Enerly:

Dagfinn Enerly viser frem tatovering av døtrene

- Måtte gjøre det før jeg kjente smerte.

(Seoghø.no): I tirsdagens utgave av Se og Hør viser den tidligere fotballspilleren Dagfinn Enerly (44) frem sin hyllest til døtrene Mia (13) og Amanda (13), i form av en tatovering på det ene beinet.

TIRSDAGENS UTGAVE: Les stort intervju med Dagfinn Enerly i tirsdagens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile
TIRSDAGENS UTGAVE: Les stort intervju med Dagfinn Enerly i tirsdagens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile Vis mer

Mens ansiktene til de to sistnevnte pryder den ene foten, har 44-åringen også tatovert en karikaturtegning av seg selv i aksjon på fotballbanen på den andre.

- Jeg vet at en dag er jeg frisk, så jeg måtte gjøre det før jeg kjente smerte, sier Dagfinn til Se og Hør.

I et intervju med Fredriksstad Blad (krever innlogging) i juli fortalte Dagfinn med stor innlevelse hvordan det var å tatovere seg.

44-åringen avslørte blant annet at han klarte å sovne underveis i prosessen.

- Han som tatoverte meg hadde aldri opplevd at en kunde hadde sovnet underveis, men det gjorde jeg. Ettersom jeg har en ok følelse i overkroppen, så vil jeg ikke vurdere tatoveringer høyere opp på kroppen, sa han lattermildt til avisen.

Stor fremgang

Det var i 2005 at den tidligere fotballspilleren ble lam fra halsen og ned, etter at han knakk nakken under sesongens siste fotballkamp med Fredrikstad fotballklubb.

Tiden etter fikk han mye hjelp på rehabiliterings- og opptreningssenteret Sunnaas utenfor Oslo, og i 2015 kunne han røpe overfor Se og Hør at han merket stor fremgang.

Han merket kribling i ryggen ved hjelp av et muskelstimulerende apparat, og kort tid etter fortalte han at også armene hadde begynt å få tilbake bevegelsen.

Saken fortsetter under bildet:

HYLLEST TIL DØTRENE: Dagfinn Enerly har tatovert et bilde av døtrene på den ene foten, og en karikaturtegning av seg selv på den andre. Foto: Morten Eik
HYLLEST TIL DØTRENE: Dagfinn Enerly har tatovert et bilde av døtrene på den ene foten, og en karikaturtegning av seg selv på den andre. Foto: Morten Eik Vis mer

I august i fjor kjente han også en forsterket følelse i høyre og venstre fot.

– Det har gitt meg litt av en boost og har hjulpet masse.

- Det viser at vi gjør noe riktig, og håpet om at også resten av beina kommer etter er der, og blir bekreftet hver gang jeg tar turen i svømmebassenget. I den vektløse tilstanden kommer tankene om hvordan det er å bevege seg igjen. Det kan jeg også i drømmene mine om natten, har han sagt.

Redd for å miste kona

Etter den tragiske ulykken for 12 år siden, så det imidlertid ikke lyst ut.

Tvillingene Mia og Amanda, som han har med kona Mona, var kun to år gamle, og Enerly lå paralysert på sykehuset.

- Den verste tanken var frykten for at Mona og familien skulle forlate meg. Det var det jeg var mest redd for. Miste mitt livs kjærlighet, og bli alene, sa han til ukebladet tidligere i år.

LES OGSÅ: Slår tilbake etter hets