FØR: Under tittelen "Ny fri rettshjelp skal hjelpe fedrene", publiserte Dagbladet.no dette bildet av justisminister, Knut Storberget. Foto: SCANPIX
FØR: Under tittelen "Ny fri rettshjelp skal hjelpe fedrene", publiserte Dagbladet.no dette bildet av justisminister, Knut Storberget. Foto: SCANPIXVis mer

Dagbladet avviser tabbe

Dette bildet fikk leserne til å reagere.

SEHER.NO: "Justisministeren venter storm av barnekrangler", står det å lese i ingressen i sak Dagbladet.no publiserte mandag formiddag med tittelen "Ny fri rettshjelp skal hjelpe fedrene".

I stedet er det Dagbladet selv som må ta imot stormen - i sitt eget debattfelt.

Årsaken til at mange av leserne reagerer, er bildet nettstedet valgte å bruke i saken. Justisminister og avholdsmann Knut Storberget var nemlig avbildet med en ølboks, sigarettsneiper og blod på bordet, samt en ølflaske "slengende" i sofaen ved siden av seg.

En tid etterpå valgte db.no å bytte ut bildet, men av helt naturlige årsaker, hevder de selv.

- Fatter ikke hva de tenkte!
- Nettet er et levende medium. Vi bytter jevnlig ut bilder og tekst i sakene, innrømmer redaktør for Dagbladet.no, Morten Øverbye, til Seher.no.

Det kanskje noe kontroversielle fotografiet av landets justisminister, er tatt av billedbyrået Scanpix fra åstedsrommet på politihøgskolen. Men det visste de færreste av Dagbladet.nos lesere. Dermed kom også reaksjonene - spesielt satt i sammenheng med saken det illustrerte.

"Db.no skjønte fort at bildet de hadde valgt til denne saken ikke var det aller beste, og fjernet både det og kommentarene på det. Moro så lenge det varte!" skriver en lattermild bruker i debattfeltet i saken.

"Øl og blodflekker (?) på bordet. Det går hardt for seg når vår hardtslående justisminister er på jobb", skriver en annen, mens en tredjemann hadde vanskelig for å holde smilet unna da han leste saken.

"Storberget er totalavholdsmann. Selv om jeg holdt på å le meg skakk ihjel av bildet, så fatter jeg fan ikke hva db har tenkt da de brukte dette bildet. De kunne i det minste ha forklart at dette var en spesiell setting!"...

- Det var ingen tabbe
Dagbladet.no-redaktør Morten Øverbye tror ikke bildet er fjernet som en konsekvens av reaksjonene i debattfeltet. Men han innrømmer at nettstedet ofte benytter seg av tilbakemeldinger de får.

- Jeg tror ikke dette bildet ble fjernet som en følge av leserreaksjoner. Men vi tar leserne og deres reaksjoner på alvor, og gjør gjerne journalistikk basert på innspill i kommentarfeltene. Leserne er flinke til å oppdage ting, og ser ofte poenger som kan dra saken videre. Det er også grunnen til at vi ønsker disse kommentarfeltene, det gjør journalistikken vår bedre.

- Gjorde dere en tabbe ved å bruke et bildet med øl, blod og sigarettstumper på av Knut Storberget?

- Bildet er tatt på politihøyskolens åstedsrom, og ble sendt ut av billedbyrået Scanpix. Det var ingen tabbe. Vi bytter kontinuerlig bilder og tekst i sakene våre, det er ikke noe nytt i det. Men i forhold til sakens innhold, var dette bildet neppe det best illustrerende, sier Morten Øverbye til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Storberget tilbake på mandag