SLET MENTALT: Dag Otto Lauritzen fikk seg en skikkelig knekk i 1990, men kom seg gjennom den tøffe tiden med hjelp fra kona Ellen som overtalte ham til å oppsøke en psykolog. Foto: TV 2
SLET MENTALT: Dag Otto Lauritzen fikk seg en skikkelig knekk i 1990, men kom seg gjennom den tøffe tiden med hjelp fra kona Ellen som overtalte ham til å oppsøke en psykolog. Foto: TV 2Vis mer

Dag Otto møtte veggen

- Mange synes det er en skam å innrømme svakheter, men det er ikke farlig å snakke med en psykolog, forteller sykkelkongen.

SEOGHØR.NO: Den tidligere proffsyklisten Dag Otto Lauritzen (57) er akutell med motivasjonsboka «Viljestyrke», hvor han forteller om hvordan han har kommet seg på beina igjen etter hard motgang.

Selv hadde Dag Otto aldri sett for seg at han noen gang skulle kunne møte veggen, men likevel skjedde det da han veltet under sykkel-VM i Japan i 1990, og seieren røk. 

Til Dagbladet beskriver den blide sørlendingen episoden som et av sine verste øyeblikk som idrettsmann.

Mens Dag Otto slet mentalt, trente han samtidig hardere enn noen gang tidligere og dermed ble han også fysisk syk.

– Redningen ble kona mi Ellen. Hun overtalte meg til å gå til en psykolog som drev med hypnose. Jeg hadde mistet trua på meg sjøl, men han hjalp meg tilbake. Mange synes det er en skam å innrømme svakheter, men det er ikke farlig å snakke med en psykolog, sier 57-åringen til avisa.

I vinter hyllet Lauritzen, som i alle år har hatt en travel karriere og ofte vært på farten, kona fordi hun har holdt ut med ham i 30 år.

- Hun fortjener en medalje, sa han den gang.

LES OGSÅ: Her blir Dag Otto jaget av illsint neshorn