UT AV KOMFORTSONEN: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er i Zambia for å drive veldedig arbeid, men Dag Otto slipper ikke unna en små-klein utfordring denne gang heller. Video TV2 Vis mer

«På tur med Dag Otto»:

Dag Otto må ut av komfortsonen når han skal lære landsbyen om bruken av kondom

- Jeg prøvde bare å glemme at dette ble filma.

Publisert

SEOGHØR.NO: I kveldens episode av TV 2-programmet «På tur med Dag Otto», besøker Dag Otto Lauritzen (60) og Kristian Ødegård (42) Zambia for å drive hjelpearbeid i samarbeid med Plan Norge.

Der skal de blant annet kjøre sykkelambulanse for fødende kvinner og syke barn.

I kjent stil skjer det litt av hvert når duoen er på tur sammen, og det er heller ingen hemmelighet at de elsker å utfordre hverandre.

Mot slutten av oppholdet får den tidligere proffsyklisten en utfordring av Ødegård, noe han overraskende nok tar på strak arm.

Villbass med mange damer

De blir nemlig invitert til å se et holdningsskapende teaterstykke om HIV, AIDS og bruken av kondom. Sammen med Plan Norge har Ødegård planlagt at Lauritzen skal spille hovedrollen.

HJELPEARBEID: I kveldens episode av «På tur med Dag Otto» er Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård på plass i Zambia for å drive veldedig arbeid. Foto: TV 2
HJELPEARBEID: I kveldens episode av «På tur med Dag Otto» er Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård på plass i Zambia for å drive veldedig arbeid. Foto: TV 2 Vis mer

Karakteren han spiller er en villbass som har mange damer, og som etter hvert føler seg dårlig. Hos legen får han beskjed om at han er HIV-positiv.

KOKER: Dag Otto Lauritzen stiller et svært intimt spørsmål. Kristian Ødegårds svar får det til å koke. Video: TV 2 Vis mer

Da Dagbladet tok kontakt med Lauritzen for en kommentar, er det første han sier:

- Å, nei! Har de gitt dere det klippet?

Selv om mange skuespillere ofte kan kjenne seg igjen i rollen de spiller, var dette langt i fra tilfellet for Lauritzen.

- Jeg kjente meg ikke igjen i rollen i det hele tatt, det er langt i fra meg. Jeg prøvde bare å gå inn i en rolle og glemme at det hele ble filmet. Jeg ser aldri de menneskene igjen, sier han til Dagbladet og ler.

- Jeg tenkte bare at jeg måtte gi full gass. Responsen blant publikum var bra, legger han til.

Ut av komfortsonen

Selv om den humørfylte mannen fra Grimstad fikk publikum til å le, noe han ofte gjør, syntes ikke Lauritzen det var så morsomt da han fikk vite at han skulle underholde en haug ukjente folk.

Men å trå ut av komfortsonen må man gjøre, ifølge Lauritzen.

- Jeg var ikke forberedt på at jeg måtte ta den rollen, det er alltid jeg som blir satt i slike situasjoner. Det er langt utfor min komfortsone, og jeg liker det ikke. Men det gjør Kristian.

Meningsfylt arbeid

Men 60-åringen påpeker overfor Dagbladet at det også var fint å kunne belyse et meningsfylt tema.

- Vi fikk være med å drive veldedig arbeid, så uka der nede var fantastisk. Prosjektet til Plan Norge er kjempeviktig, de som bor her blir lært om bruken av kondomer, og mange av de vet ikke en gang hva et kondom er.

«På tur med Dag Otto» sendes på TV 2 onsdag klokken 20.00.

LES OGSÅ: Dag Otto måtte drikke sin egen urin

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer