VINNEREN: Eldstemann Dag Otto Lauritzen (52) slo Stian Grimseth (36) i den siste avgjørende duellen i "Mesternes mester". Foto: Hege Bakken Riise/NRK
VINNEREN: Eldstemann Dag Otto Lauritzen (52) slo Stian Grimseth (36) i den siste avgjørende duellen i "Mesternes mester". Foto: Hege Bakken Riise/NRKVis mer

Dag Otto holdt seieren hemmelig for kona

- Det har vært gøy å holde familien på pinebenken, sier Dag Otto Lauritzen. Han fortalte aldri sin kone gjennom 25 år at han vant Mesternes mester.

SEHER.NO: - Jeg er stolt over at jeg vant Mesternes mester. Det var virkelig tøffe konkurranser de siste dagene, sier Dag Otto Lauritzen (52) til Seher.no.

I siste episode av NRK-serien "Mesternes mester" hvor ni tidligere toppidrettsutøvere har møttes til ny dyst, var det til slutt eks-syklisten fra Grimstad som stolt kunne ta imot pokalen av programleder Dag Erik Pedersen.

I finaleprogrammet kunne seerne følge tidligere vektløfter Stian Grimseth (36), eks-fotballspiller Gøran Sørloth (46) og Dag Otto gjennom de siste prøvelsene mot toppen.

Rotet seg bort
Først skulle finalistene rappellere høyt over bakken på utsiden av en gammel jernbanebro.

- Jeg trodde at det var en konkurranse som passet meg. Men der ble jeg jammen skuffet over meg sjøl. Jeg rota meg skikkelig bort i tauene. Jeg ble skikkelig flau overfor gamle fallskjermjeger-kamerater, forteller Dag Otto.

Den tidligere politimannen og fallskjermjegeren viklet seg inn i sikringstauene, og tapte masse verdifull tid. Dermed begynte forhåndsfavoritten Gøran Sørloth å kjenne eimen av gull i lufta.

Men den gang ei...

I neste konkurranse var det Gøran som mistet grepet. Her skulle finalistene gjennom en triatlon som innebar tårnbygging, bueskyting (med eventuelle strafferunder) og pulskontroll. Deltagerne måtte få pulsen ned til sin egen hvilepuls før de kunne løpe den siste kilometeren inn i mål.

Gøran fikk store problemer med å bygge et tårn av stein. Mens de andre fullførte oppgaven kjapt, falt alt sammen for trønderen. Da han endelig var ferdig var de andre allerede i gang med å få pulsen under kontroll. Med det forspranget var det Dag Otto og Stian som gikk først over målstreken og kunne møtes til den siste og avgjørende duellen.

Her skulle de holde en stor heliumsballong over hodet lengst mulig. Dag Otto holdt ut den statiske øvelsen lengst og var dermed vinneren.

Ingen supermann
- Jeg har alltid vært et konkurransemenneske. Konkurranseinstinktet ble vekket til fulle da jeg gikk gjennom opptaksprøvene til å bli fallskjermjeger. Det var beinhard konkurranse for å komme inn, over 1000 søkere til 26 plasser. Vi ble presset både fysisk og psykisk for å se hvordan vi reagerte i ekstreme situasjoner. Det var så hardt at en av kandidatene døde under helvetesuka, og en ble liggende i koma i lang tid. Jeg lærte meg selv godt å kjenne, sier Dag Otto til Seher.no.

- Er du Norges supermann?

- På ingen måte! Jeg er jo over 50 år jo! Men jeg liker å pine meg, det må du som syklist. Jeg har hatt vondt før og vet at jeg tåler det.

Dag Otto la opp som syklist i 1994 etter en fantastisk karriere på sykkelsetet. Han begynte å sykle for å trene seg opp etter en fallskjermulykke, der han nesten mistet det høyre beinet. Som 24-åring startet han sykkelkarrieren. Han ble proffsyklist for Peugeot og var den første nordmannen til å vinne en etappe i Tour de France.

- Alder er bare et tall
Selv om det er nesten 15 år siden ha la opp, ser Dag Otto uforskammet sprek ut til å være 52 år.

- Jeg elsker å trene. Alder er bare et tall. Jeg lar meg ikke hemme av at jeg er over 50. Man skyver den grensa hele tiden. Jeg er ung til sinns.

Lauritzen har vært med i to realitykonkurranser de siste årene. I TV2s "Skal vi danse" gjorde han også en god innsats og kom til program ni.

Og slikt blir det oppmerksomhet av.

En gift mann
- Det er flaut å få så mye ufortjent oppmerksomhet. Når man ser fjeset sitt på forsider uke etter uke, blir man nesten folkesky, sier den blide sørlendingen.

Han forteller at småunger ned i fire-femårsalderen kommer for å få autograf, men vil ikke utdype hvor mange henvendelser han får fra det motsatte kjønn.

- Det kommer jo en del - det er en del av gamet. Men det er ikke det jeg trakter etter. Jeg er en gift mann og er fornøyd der jeg er, sier Dag Otto.

Han og kona Ellen feiret nylig sølvbryllup. Sammen har de to barn Stian (20) og Line (23). Han har ikke røpet overfor dem at han vant Mesternes mester.

- Det har vært gøy å holde familien på pinebenken, ler han.

"Mesternes mester" kan du se i nett-tv her (ekstern lenke).

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Ulykken forandret Dag Ottos liv

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.