Ania Veliz:

Dag Erik Pedersens samboer gjorde sykkel-comeback etter kreftsykdommen

I vinter ble TV-profilens samboer Ania Veliz rammet av kreft. Etter tøff behandling, syklet hun til inntekt for Kreftforeningen.

GOD STØTTE: Dag Eriks
samboer samlet inn millioner til
kreftsaken- så fikk hun selv kreft.
Ania Veliz og Dag Erik Pedersen
støtter hverandre i kampen mot
sykdommen. Foto: Tore Skaar, Se og Hør
GOD STØTTE: Dag Eriks samboer samlet inn millioner til kreftsaken- så fikk hun selv kreft. Ania Veliz og Dag Erik Pedersen støtter hverandre i kampen mot sykdommen. Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

(Se og Hør): - Vi har bare hatt tre uker med forberedelser. Ania har jo vært skikkelig syk og i behandling helt fram til nå.

Men så bestemte hun seg og sa: «Vi må bare gjøre det igjen». Jeg er så imponert av kjæresten min, forteller «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen til Se og Hør.

Det flotte paret er i mål med fjerde utgave av Dag Eriks store, veldedige prosjekt - sykkelrittet Granfondo Don Pedro, i hjembyen Larvik.

I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Dag Erik Pedersen og samboeren. Faksimile: Se og Hør Extra
I SALG NÅ: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Dag Erik Pedersen og samboeren. Faksimile: Se og Hør Extra Vis mer

Suksess!

Denne gangen føltes det viktigere enn noensinne. Overskuddet fra rittet går nemlig til Kreftforeningen.

Og Dag Eriks samboer slåss mot nettopp denne sykdommen. Ania er stolt etter innsatsen.

- Ja, dette ble jo bestemt i siste liten. Vi er selvsagt slitne, men nå er vi oppe og står igjen. Jeg tror vi kanskje har hatt det beste sykkel-arrangementet noensinne! sier hun opprømt.

Familieprosjekt

Hele familien bidro med sitt, og både Dag Erik og Ania tok sykkelen fatt, i selskap med nesten 700 spreke deltagere!

- Du syklet selv, Ania. Hvordan gikk det?

- Jeg legger ikke skjul på at jeg ble fort sliten, medgir hun.

- Men jeg ville gjerne være med i starten av løpet. Derfor syklet jeg ikke så langt, og fikk låne en liten bil for at jeg skulle komme meg videre ut i løypa og hilse på folk. Det var veldig koselig, smiler hun.

Dag Erik er for tiden travelt opptatt med å forberede en ny sesong av «Mesternes mester» på NRK.

Dag Erik håper nok at innspillingen vil bli mindre dramatisk enn fjorårets, da deltakerne måtte forlate settet på grunn av brann i nærområdet.

– I skogen 300 meter fra hotellet vårt kunne vi se en voldsom røykutvikling. Flere ganger kjente vi på usikkerheten, den lå som et spøkelse over oss. Det var en ubehagelig følelse – å ha flammene så tett på oss, sa den populære programlederen.

Han fortalte til Se og Hør, at for innspillingen, bød det også på praktiske utfordringer.

Blant annet flere timers utsettelser og brannfly i luften til en hver tid, noe som gjorde jobben komplisert.

Brannfly i aksjon

Den populære programlederen la ikke skjul på at det var en dramatisk opplevelse.

– Veier ble plutselig stengt og trafikken kunne bli stående i timevis. Det var også 5–6 gamle italienske brannfly i luften til enhver tid som forsøkte å slokke brannen, så det ble en forferdelig dur og støy. Noe som gjorde jobben vår svært komplisert. Vi måtte hele tiden finne andre løsninger og locations for øvelsene.

Dag Erik gir alle honnør til laget bak «Mesternes mester»-produksjonen.

– Det er bare å ta seg hatten. Under slike krevende forhold beholdt alle roen, og de gjorde som vanlig en kjempejobb. Når jeg har så flinke folk rundt meg, går det meste bra!

LES OGSÅ: Dag Erik Pedersen måtte flykte fra flammene