Dag Erik Pedersen måtte flykte fra flammene

«Mesternes mester»-innspillingen ble mer dramatisk enn planlagt. Se programlederens egen video!

SEOGHØR.NO:  Når du ser de gode, gamle «Mesternes mester»-heltene i kappestrid på NRK, er det i idylliske omgivelser: Asurblått hav, palmesus, sol og hvite strender.

Men bare 300 meter unna årets utvalgte idrettsstjerner i byen Menton like utenfor Monaco, herjet brannen.

Se Dag Eriks egne videobilder av brannen øverst i saken!

– I skogen 300 meter fra hotellet vårt kunne vi se en voldsom røykutvikling. Flere ganger kjente vi på usikkerheten, den lå som et spøkelse over oss. Det var en ubehagelig følelse – å ha flammene så tett på oss, sa den populære programlederen Dag Erik Pedersen.

Han fortalte til Se og Hør, at for innspillingen, bød det også på praktiske utfordringer.

FILMET: Dag-Erik Pedersen filmet brannen med mobiltelefonen.
FILMET: Dag-Erik Pedersen filmet brannen med mobiltelefonen. Vis mer

Blant annet flere timers utsettelser og brannfly i luften til en hver tid, noe som gjorde jobben komplisert.

Brannfly i aksjon

Den populære programlederen forteller at det var en dramatisk opplevelse.

– Veier ble plutselig stengt og trafikken kunne bli stående i timevis. Det var også 5–6 gamle italienske brannfly i luften til enhver tid som forsøkte å slokke brannen, så det ble en forferdelig dur og støy. Noe som gjorde jobben vår svært komplisert. Vi måtte hele tiden finne andre løsninger og locations for øvelsene.

SUKSESSGJENG: Det ble ikke bare hygge for Dag Erik Pedersen og de utvalgte idrettsheltene i den syvende sesongen av "Mesternes mester".  Foto: Tor Lindseth
SUKSESSGJENG: Det ble ikke bare hygge for Dag Erik Pedersen og de utvalgte idrettsheltene i den syvende sesongen av "Mesternes mester". Foto: Tor Lindseth Vis mer

Dag Erik gir alle honnør til laget bak «Mesternes mester»-produksjonen.

– Det er bare å ta seg hatten. Under slike krevende forhold beholdt alle roen, og de gjorde som vanlig en kjempejobb. Når jeg har så flinke folk rundt meg, går det meste bra!

Å si at det meste går bra for «Mesternes mester», er ikke en overdrivelse: I sin 7. sesong samler serien fortsatt godt over en million seere – og første episode er nå sett av nesten to millioner!

Se Jan Åge Fjørtoft og Roy Johansen vise rundt i «Mesternes mester»-huset:

LES OGSÅ: - Jeg er ikke bitter for at jeg røk ut