GODE KOLLEGER: Jesper Mathisen knyttet et sterkt bånd til Davy Wathne da faren hans, Svein «Matta» Mathisen døde. Foto: NTB scanpix
GODE KOLLEGER: Jesper Mathisen knyttet et sterkt bånd til Davy Wathne da faren hans, Svein «Matta» Mathisen døde. Foto: NTB scanpixVis mer

Jesper Mathisen:

- Da pappa døde, bandt det Davy og meg tettere sammen

Jesper Mathisen takker TV 2-kollegaen for støtten i sin tunge periode.

(Seoghør.no): Jesper Mathisen (30) hadde en lovende karriere foran seg som fotballspiller, men i tjueårene begynte knærne å svikte, noe som senere førte til flere operasjoner.

I dag er han pensjonert som fotballspiller, men har til gjengjeld fått jobb som fotballekspert hos TV 2. En rolle også faren hans, Svein «Matta» Mathisen, hadde i mange år.

FAR OG SØNN: Jesper (bak) spilte i Start fra 2004 til 2015. Foran - hans avdøde pappa, Svein «Matta» Mathisen i 2009. Foto: NTB scanpix
FAR OG SØNN: Jesper (bak) spilte i Start fra 2004 til 2015. Foran - hans avdøde pappa, Svein «Matta» Mathisen i 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer

«Matta» var historiens største Start-spiller, men i 2011 tapte han kampen mot kreften, og døde bare 58 år gammel.

Det var gjennom sorgen Jesper Mathisen ble kjent med TV2´s frontmann Davy Wathne.

- Vi har alltid hatt en god dialog. Da pappa døde, bandt det Davy og meg tettere sammen. I 2014 var knærne dårlige. I stedet for å spille fotball, var jeg med i Fotball Extra på kanalen. Tanken var å komme tilbake som spiller, men jeg var sjanseløs, sier han til Dagbladet.

Fikk kreft

Det var i 2010 Starts fotballegende Svein «Matta» Mathisen ble rammet av kreft. Natt til torsdag 27. januar døde profilen.

NRKs ekspertkommentator Arne Scheie sa den gang det var en av fotball-Norges største profiler som nå har gått bort.

- Svein Mathiesen vil bli husket som selve eksponenten for det nye Start-laget som slo igjennom med leken fotball på 70-tallet. Som person er det også bare godt å si om ham. Han var en fin fyr med glimt i øyet, sa han til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

FOTBALLPROFIL: Svein «Matta» Mathisen var kjent både fra fotballbanen og som ekspertkommentator i TV 2. Foto: Scanpix
FOTBALLPROFIL: Svein «Matta» Mathisen var kjent både fra fotballbanen og som ekspertkommentator i TV 2. Foto: Scanpix Vis mer

Scheie - som kjente Mathisen helt siden hans dager som spiller på Start - tok nyheten om vennens død tungt.

- Jeg visste jo at han slet med sykdom, men da jeg så et bilde av ham for en uke siden, tenkte jeg at «nå er han tilbake». Derfor var det veldig leit å høre om dette i dag.

Det triste budskapet nådde også raskt Davy Wathne på La Manga i Spania.

FULLSATT KIRKE: Svein Mathisen ble begravd i en full Kristiansand Domkirke i 2011. en fullsatt kirke. Foto: NTB scanpix
FULLSATT KIRKE: Svein Mathisen ble begravd i en full Kristiansand Domkirke i 2011. en fullsatt kirke. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Så kom den triste meldingen om at vår gode venn og kollega gjennom mange år er død. «Matta» vil for alltid bli stående som en av de største!, skrev Davy Wathne på Twitter.

- På La Manga regner det sånn at en skulle tro værgudene hadde fått beskjed om at Matta er død..., skrev Davy i en annen melding.

Dukket opp på fotballkamp

En uke før sin død dukket «Matta» opp på fotballkamp med sitt kjære Start.

Han var da så dårlig til beins at han brukte rullestol. I sin egen blogg på Starts hjemmesider skrev han:

- Dette er Svein M som fremdeles kjemper med kreften på Sørlandet Sykehus. Det har vært en tøff runde i desember både for familien og meg, men jul og nyttår gikk ok. Nå har jeg vært dårlig til beins, men har «trent» godt og kommet meg noenlunde opp og stå - og er såpass mobil at jeg vil prøve å få med meg deler av turneringa i Sørlandshallen denne uken som tilskuer.

Saken fortsetter under bildet.

SCORET: Norge vant 2 - 0 over Sverige på Ullevaal Stadion 15. august 1979. På dette bilder har Svein Mathisen har nettopp scoret ett av de norske målene og sørger for 2 -0 ledelse. FOTO: VIDAR KNAI / NTB / SCANPIX .
SCORET: Norge vant 2 - 0 over Sverige på Ullevaal Stadion 15. august 1979. På dette bilder har Svein Mathisen har nettopp scoret ett av de norske målene og sørger for 2 -0 ledelse. FOTO: VIDAR KNAI / NTB / SCANPIX . Vis mer

Han beklaget da at han på grunn av infeksjonsfare ikke kunne snakke med alle han ønsker.

- Jeg ber om respekt for at jeg sitter diskret i en rullestol i hallen og følger kampene. Jeg må være forsiktig med infeksjoner og smittefare og kan ikke snakke med alle jeg måtte ha ønsket å snakke fotball med. Jeg får hjelp til transport og har med et knallsterkt støtteapparat.

LES OGSÅ: Dette fallet ga Stian to hjerteinfarkt og sendte ham i koma