DRAMATISK BARNDOM: I et innsamlingsprogram på TV 2 forteller komiker Rune Andersen om da han ble vitne til at faren slo moren, ifølge VG. Foto: Aftenposten/Scanpix
DRAMATISK BARNDOM: I et innsamlingsprogram på TV 2 forteller komiker Rune Andersen om da han ble vitne til at faren slo moren, ifølge VG. Foto: Aftenposten/Scanpix Vis mer

- Da jeg var fire år, så jeg at han slo mamma

Komiker Rune Andersen fryktet hva som skulle hver gang faren kom hjem fra jobben på sjøen.

Publisert

SEOGHØR.NO: Rune Andersen (53) er kjent som en av Norges fremste komikere og imitatorer.

Men i et innsamlingsprogram for Stine Sofies stiftelse som sendes på TV 2 lørdag, forteller han om en tøff barndom, der han ble vitne til at hans far slo hans mor.

– Da jeg var fire år så jeg at han slo mamma. Hun falt i gulvet så det smalt. Hun blødde kraftig, hun var bevisstløs. Jeg ble veldig redd, sier Rune Andersen i programmet, ifølge VG.

Andersen sier han og søsknene hadde en god hverdag mens faren var borte, men at situasjonen ofte endret seg raskt når han kom hjem fra sjøen.

– Da han kom fikk vi gaver, det var «julekvelden» da. Men vi visste at det varte ikke så lenge. Det kunne av og til snu samme kvelden. Når han hadde fått noe å drikke, ble han ingen snill mann, sier Rune Andersen.

KOMIIKERVETERAN: Rune Andersen er en av Norges mest rutinerte komikere. Foto: NTB scanpix
KOMIIKERVETERAN: Rune Andersen er en av Norges mest rutinerte komikere. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ble rammet av infeksjon

Rune Andersen har flere ganger blitt tildelt Komiprisen for sin innsats på scenen og foran kamera.

I 2013 ble han imidlertid satt ut av spill i flere uker, da han pådro seg en alvorlig infeksjon i kneet under en operasjon.

– Det startet med at jeg fikk en hevelse rundt kneet etter operasjonen. Det ble varmt, jeg fikk feber og hadde vondt. Til slutt klarte jeg ikke røre meg. Jeg ble hentet i ambulanse og fraktet til sykehus, fortalte den blide sørlendingen til Se og Hør.

Andersen hadde fått en alvorlig stafylokokkinfeksjon, og måtte først ligge på sykehus i Oslo i én uke. Deretter ble han fraktet, nok en gang i ambulanse, til Sørlandet sykehus slik at han kunne få treffe sin sønn i jula.

Etter flere ukers behandling, hvor han blant annet ble gitt morfin mot smertene, kom imidlertid den populære komikeren seg på beina igjen.

LES OGSÅ: - Endelig er jeg frisk igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer