Rettssaken mot Bill Cosby:

- Da jeg våknet, var hånden hans inni meg

Andrea Constand gikk hardt ut mot den tidligere TV-stjernen i retten.

LANGET UT MOT BILL COSBY: Andrea Constand beskrev i detalj hva som skjedde da hun skal ha oppdaget at hun var blitt seksuelt misbrukt av Bill Cosby. Her er de begge to fotografert på vei til retten. Foto: NTB Scanpix.
LANGET UT MOT BILL COSBY: Andrea Constand beskrev i detalj hva som skjedde da hun skal ha oppdaget at hun var blitt seksuelt misbrukt av Bill Cosby. Her er de begge to fotografert på vei til retten. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Den tidligere stjernen fra «The Cosby Show», Bill Cosby (79), risikerer flere år i fengsel dersom han blir funnet skyldig i rettssaken han for tiden er siktet i.

Cosby er siktet for i 2004 å ha begått seksuelle overgrep mot Andrea Constand. Hun var tidligere leder for basketballsatsningen til Temple University, samtidig som Cosby satt i universitetets styre.

Tirsdag langet Constand ut mot Cosby i retten og gikk svært detaljert til verks om øyeblikket da hun skal ha oppdaget at hun angivelig ble seksuelt misbrukt.

GELEIDES INN I RETTEN: Bill Cosby skal være helt blind, og måtte få hjelp til å finne sin plass på tiltalebenken. Foto: NTB Scanpix
GELEIDES INN I RETTEN: Bill Cosby skal være helt blind, og måtte få hjelp til å finne sin plass på tiltalebenken. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

- Jeg våknet brått, fordi jeg merket at han befølte brystene mine under skjorten min. Da jeg våknet var hånden hans inni meg. Han plasserte også hånden min på sin penis og beveget den fram og tilbake, sa hun ifølge PageSix.com.

Constand hevder hun møtte Cosby i hans hjem i 2004, fordi hun ville ha hans råd i forbindelse med at hun vurderte å bytte jobb. Under besøket skal Cosby - som har vært gift med kona Camille siden 1964 - ha gitt henne tre blå piller som han ifølge Constand sa ville hjelpe henne med å slappe av.

SKANDALER PÅ REKKE OG RAD: Bill Cosby har de siste årene blitt anklaget for seksuelle overgrep mot en rekke kvinner. Foto: NTB Scanpix
SKANDALER PÅ REKKE OG RAD: Bill Cosby har de siste årene blitt anklaget for seksuelle overgrep mot en rekke kvinner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter hvert skal hun ha blitt så sløv at Cosby måtte hjelpe henne bort på en sofa.

Da hun våknet skal hun ha vært ute av stand til å protestere. - Jeg klarte ikke å si nei, eller å bevege meg. Jeg ville at det skulle stoppe, men kroppen min lystret ikke. Jeg klarte ikke å slåss.

Cosby - som er siktet for tre forskjellige overgrep, som hver har en strafferamme på ti år - har hevdet sin uskyld, men også signalisert at han selv ikke vil stille i vitneboksen under rettssaken, ifølge PageSix.com.

- Våknet med BH rundt halsen

Andrea Constand hevder hun senere våknet igjen i fem-tiden om morgenen med sin BH rundt halsen.

Hun sier det tok ett år før hun fortalte om det angivelige overgripet til sin mor og anmeldte det til politiet i sitt hjemland Canada.

Constand skal ifølge People flere ganger før ha forsøkt å får Cosby til å avsløre hva slags piller han ga henne, uten hell.

Innrømmet å ha endret forklaring

På spørsmål fra Cosbys advokat Angela Arusa skal Constand ha innrømmet at hun tidligere har forklart at den angivelige hendelsen skjedde etter en middag med flere andre mennesker.

FORSVARER COSBY: Cosbys advokat Angela Arusa fikk Constand til å innrømmet at hun hadde oppholdt seg på samme hotellrom som Cosby ved flere anledninger og at hun også har endret forklaring. Foto: NTB Scanpix
FORSVARER COSBY: Cosbys advokat Angela Arusa fikk Constand til å innrømmet at hun hadde oppholdt seg på samme hotellrom som Cosby ved flere anledninger og at hun også har endret forklaring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tok feil. Jeg var forvirret på den tiden. Det var mye som gikk gjennom hodet mitt.

Hun innrømmet også på spørsmål fra Cosbys advokat at hun hadde oppholdt seg på hotellrom sammen med Bill Cosby i forbindelse med forretningsturer til blant annet New York og Connecticut.

Rettssaken er ventet å vare i nærmere to uker.

Flere kvinner har anklaget Cosby

Flere kvinner har hevdet at de har blitt misbrukt av Cosby.

Tidligere supermodell Janice Dickinson er blant dem som tidlig sto fram som en av kvinnene Cosby skal ha forgrepet seg på.

- Neste morgen våknet jeg opp og hadde ikke på meg pysjamas, og jeg husket at før det svartnet, så hadde jeg blitt seksuelt antastet av denne mannen, har Dickinson tidligere uttalt om kvelden i 1982.

Cosby har innrømmet at et av forholdene han er blitt anklaget for, stemmer. I et avhør sa han at han har gitt minst én kvinne det forbudte medikamentet Quaaludes, eller Metakvalon. Da han ble spurt om det var hans intensjon å gi dopet til «unge kvinner han ønsket å ha sex med», bekreftet han dette.

«Familien» samler seg

Når saken nå skal opp i retten, har begge sider bygget opp forskjellige forsvar. På Cosbys side finner vi flere som enkelte nordmenn kanskje kjenner godt igjen, nemlig tv-familien hans fra «Cosby med familien».

- Da jeg våknet, var hånden hans inni meg

Keshia Knight Pulliam (38) skal ifølge People møte i retten for å forsvare mannen som på 1980-tallet spilte faren hennes på tv. Phylicia Rashad (68), som spilte Cosbys kone, skal også vitne i retten. Det bekrefter Cosbys talsperson overfor nettstedet.

De to kvinnene har begge gått i bresjen for den overgrepssiktede tv-stjerna tidligere, og har blant annet forklart at de bare «kan snakke om mannen de kjenner, elsker og respekterer».

LES OGSÅ: USAs «favorittpappa» må kjempe i retten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer