ÅPENHJERTIG: Nyhetsanker Christian Borch forteller om sorgen etter sin første kones død i VG Helg.  Foto: Morten Eik / Se og Hør
ÅPENHJERTIG: Nyhetsanker Christian Borch forteller om sorgen etter sin første kones død i VG Helg. Foto: Morten Eik / Se og HørVis mer

- Da hun døde, opplevde jeg en enorm lettelse

Christian Borch forteller at angsten slapp taket da kona døde etter lang tids sykdom.

SEOGHØR.NO: I VG Helg-spalten «Hva har livet lært meg» forteller NRK-profil Christian Borch (70) om sorgen etter tapet av sin første kone Ragnhild:

- Hun var syk i mange år, og tiden var full av angst og en forskuttert sorg over et uungåelig tap. Så skjedde det noe som gav håp, og like etterpå kom tilbakeslagene. Livet ble en vekselvirkning mellom sterke følelser. Da hun døde, opplevde jeg en enrom lettelse, antakelig fordi mange års angst plutselig slapp taket. Men så ramlet både vegger og gulv og tak ut av tilværelsens rom, og jeg satt igjen med en sorg som var større enn noe jeg hadde forestilt meg.

De to ble kjærester i ungdomsårene, og rakk å få to barn sammen før hun døde i en alder av 41 år.

SAMBOEREN: I 2011 fant det populære nyhetsankeret Christian Borch lykken med Joséphine Scronza. Da hadde de kjent hverandre i fire år. Her fra Oslo Fashion Week i 2012.
#
SAMBOEREN: I 2011 fant det populære nyhetsankeret Christian Borch lykken med Joséphine Scronza. Da hadde de kjent hverandre i fire år. Her fra Oslo Fashion Week i 2012. # Vis mer

I dag er Broch samboer med franske Josephine Sconza (51). De ble kjærester i 2011.

Nyter pensjonisttilværelsen

Christian Borch ble ansatt i NRK i 1978 og jobbet i mer enn 20 år som utenriksreporter og kommentator før han ble nyhetsanker. I fjor gikk han av med pensjon.

DØTRENE: Christian Borch med døtrene Ina (t.v) og Janken under en kinopremiere i Oslo i 2010. Foto: Tore Skaar
DØTRENE: Christian Borch med døtrene Ina (t.v) og Janken under en kinopremiere i Oslo i 2010. Foto: Tore Skaar Vis mer

Nå nyter han pensjonisttilværelsen med å male, være på hytta med barnebarnet Pablo, og kjøre motorsykkel. Kort tid før han fylte år fortalte han til Dagbladet at han ikke gruer seg til å runde 70:

- Det går nok fint. Det verste var å fylle 30. Jeg skjønte at jeg ikke lenger var ung og lovende, men måtte levere. Jeg har venner på 50 og 90 år, og har skjønt at kronologisk alder ikke er så viktig, så lenge man er et lekende menneske. Men jeg vet jo ikke. Når jeg blir 70, ser man kanskje på meg som en gammel skrukk.

LES OGSÅ: - Jeg ble forsøkt vervet som spion