SOMMERFORELSKELSE: TV 2-profil Signe Tynning falt for samboeren Karl Otto Auk etter at han hadde feiret Sankthans hos henne for 13 år siden. De to har holdt sammen siden den gang. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
SOMMERFORELSKELSE: TV 2-profil Signe Tynning falt for samboeren Karl Otto Auk etter at han hadde feiret Sankthans hos henne for 13 år siden. De to har holdt sammen siden den gang. Foto: Morten Eik/ Se og HørVis mer

- Da han gikk, var jeg dødsforelsket

TV 2-profilen Signe Tynning glemmer aldri den sommerdagen hun falt for samboeren Karl Otto Auk.

SEOGHØR.NO: I fjor høst hadde programleder Signe Tynning (53) sin siste sending i «God morgen Norge» på TV 2, etter 15 år i programmet.

Den gang sa hun til Se og Hør at hun gledet seg til å ta tilbake livet sitt.

I fjor flyttet hun og samboeren, kommuneadvokat Karl Otto Auk, fra Porsgrunn til ny leilighet på Bestum i Oslo. De to har denne sommeren vært et par i 13 år, og Signe husker fortsatt dagen hun falt for Karl Otto.

- Jeg hadde smugtittet på Karl Otto en stund, og så tok jeg motet til meg og spurte han om han hadde noen planer til sankthans. Heldigvis hadde han ikke det, og han kom på besøk til meg, sier Signe Tynning i et intervju med Her og Nå.

Saken fortsetter under bildet.

LANG KARRIERE: I oktober 2015 hadde Signe Tynning sin siste sending i «God morgen Norge». Her med kollegene (f.v) Peter Moi Bubresko, Vår Staude, Wenche Andersen og Espen Fiveland.  Foto: Morten Eik/ Se og Hør
LANG KARRIERE: I oktober 2015 hadde Signe Tynning sin siste sending i «God morgen Norge». Her med kollegene (f.v) Peter Moi Bubresko, Vår Staude, Wenche Andersen og Espen Fiveland. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

- Ble dødsforelsket

Sankthansfeiringen ble dessverre ikke av det solfylte slaget, men den populære TV 2-profilen har likevel varme minner fra dagen.

- Det plasket ned, men jeg disket opp ned god mat og vin. Da han gikk, var jeg dødsforelsket. Det er 13 år siden nå, og vi har holdt sammen siden, røper Signe overfor ukebladet.

Om sommeren liker den tidligere «God morgen Norge»-programlederen å nyte naturen sammen med sin kjære.

- Karl Otto og jeg liker å padle kajakk. Ofte tar vi med god mat, litt vin og soveposer og legger oss under åpen himmel, legger 53-åringen til i intervjuet med Her og Nå.

Etter at hun sluttet i TV 2s morgenprogram, har Signe Tynning kunnet nyte å sove lenger enn til fire-tiden om morgenen. I et intervju med Porsgrunns Dagblad i 2005, innrømmet hun at tilværelsen som «God morgen Norge»-profil kunne bli litt ensformig.

- Det blir en spesiell tilværelse. Jeg bruker tiden her inne til å jobbe, spise sunt og å trene. Egentlig litt kjedelig, sa Signe - som den gang pendlet fra Porsgrunn til Oslo.

Saken fortsetter under bildet.

DREVEN TV-PROFIL: I fjor ledet Signe Tynning 17. mai-sendingen til «God morgen Norge» sammen med Espen Fiveland. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2
DREVEN TV-PROFIL: I fjor ledet Signe Tynning 17. mai-sendingen til «God morgen Norge» sammen med Espen Fiveland. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2 Vis mer

Slitsom døgnrytme

Da Signe Tynning hadde sin siste grytidlige morgensending, fortalte hun til Se og Hør at 15 år med den spesielle døgnrytmen hadde begynt å slite på kroppen.

- Det har blitt tyngre og tyngre å stå opp midt på natta. I det siste har det vært en belastning på kroppen. Men det har gått greit, fordi jeg har så hyggelige kolleger, sa hun med et smil.

Opp gjennom årene er det blitt flere tusen «God morgen Norge»-sendinger på Signe. Imidlertid er det i hvert fall én sending hun fortsatt husker spesielt godt, og det er hennes aller første direktesending.

- Jeg var syk av nervøsitet, men så gikk det bra. Det var en herlig opplevelse, mintes hun i et intervju med Se og Hør i fjor.

Og i januar 2013 fikk Signe Tynning oppleve å feire sin egen 50-årsdag som gjest i studio.

- Da jeg ble bedt om å komme hit tenkte jeg at det var litt sånn kleint og dumt å være gjest i sitt eget program. Men nå i ettertid så synes jeg det var veldig hyggelig, sa TV 2-profilen til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: Slutter som nyhetsanker