- Da er du bare en bitch

KrF-politikeren føler at hun «ikke har lov» til å være sint og engasjert.

UTFORDRENDE: I intervjuet med Det Nye innrømmer Inger Lise Hansen at det er utfordrende å være kvinnelig KrF-politiker.  Foto: SCANPIX
UTFORDRENDE: I intervjuet med Det Nye innrømmer Inger Lise Hansen at det er utfordrende å være kvinnelig KrF-politiker. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  Det har stormet veldig rundt KrFs andre-nestleder Inger Lise Hansen (28) de siste månedene.

I januar mottok hun mye kritikk, da hun gikk ut i Aftenposten og foreslo å endre politikken i enkelte av KrFs viktigste saker.
 
Kort tid etter ble det kjent at 28-åringen hadde stilt opp på en rekke sexy bilder i april-utgaven av kvinnebladet Det Nye.

Det hele resulterte i et mediekaos uten like, og flere aviser hevdet at det kunne bety slutten for 28-åringens karriere.

I intervjuet med Det Nye sier imidlertid Hansen at hun føler at hun har kommet styrket ut av stormen, og at hun ikke lar seg knekke av kritikken hun har mottatt.

- Det er veldig naturlig - og veldig kvinnelig - å la de negative tilbakemeldingene prege selvbildet og tankegangen. Men jeg føler at jeg har klart å ikke la det skje. Jeg står med rak rygg, fordi jeg står for det jeg har sagt, sier hun til bladet. 

Likevel innrømmer hun at det kan være vanskelig å være kvinne i KrF.

- Det kan være utfordrende. Jeg har nok følt at jeg må prestere mer fordi jeg er ung og blond. Jeg tror det ofte kreves mye mer av deg som kvinnelig politiker. Du må jobbe enda mer for å få frem budskapet, for at folk skal lytte til deg. Du må prioritere sterkere og hardere, og være flinkere. Det stilles andre forventninger. Til hvordan du kler deg. Hvordan du opptrer.

- Det er liksom ikke lov for en kvinne å være sint og engasjert, da er du bare en bitch, sier hun.
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Får hatbrev i posten