- Da bestemor ringte, var jeg sikker på at Lars Kristian var død

Else Kåss Furuseth åpner seg opp om broren og morens selvmord i NRK-programmet «Trygdekontoret».

ÅPENHJERTIG: Else Kåss Furuseth valgte å snakke åpent om bortgangen av moren og broren sin.  Foto: NTB scanpix
ÅPENHJERTIG: Else Kåss Furuseth valgte å snakke åpent om bortgangen av moren og broren sin. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Komiker Else Kåss Furuseth (35) har tidligere snakket åpent ut om moren og brorens tragiske død - de begikk begge selvmord.

Under onsdagens episode av NRK-programmet «Trygdekontoret» er Else, søsteren Cecilie Ramona og faren Kristian Furuseth gjester for å snakke om hvordan det er å miste noen til selvmord.

I programmet forteller «Det er lov å være blid med Else»-programlederen blant annet om da broren Lars Kristian tok sitt eget liv i 2009. Han var kun 31 år gammel.

– Da bestemor ringte meg klokken 16.15 og sa at Lars Kristian ikke kom til middag som han pleide, var jeg sikker på at han var død, sier Else Kåss Furuseth, ifølge NRK. 

Den gang hadde familien allerede gått gjennom en lignende hendelse. 17 år før Lars Kristian valgte å ta sitt eget liv, tok Elses mor, Nina, livet sitt etter flere år med depresjon.

– Vi levde et slags dobbeltliv frem til hun døde. Hun var en fantastisk person med en stor vennekrets. Men hun ønsket ikke at noen skulle vite at hun var psykisk syk, forteller Elses far, Kristian, under onsdagens program. 

Saken fortsetter under bildet.

TV-AKTUELL: Else Kåss Furuseth er for tiden aktuell i TV2-programmet «Det er lov å være blid med Else». Foto: NTB scanpix
TV-AKTUELL: Else Kåss Furuseth er for tiden aktuell i TV2-programmet «Det er lov å være blid med Else». Foto: NTB scanpix Vis mer

Lagde forestilling om sorgen

Else har tidligere fortalt magasinet KK hvorfor hun har valgt å være så åpen om et tema som fremdeles er ganske så tabubelagt.

- Jeg ville dele et budskap. Vise at uansett hvor trist ting er, så går det an å leve med det. Derfor bestemte jeg meg for å fortelle at både moren og broren min begikk selvmord. Jeg ville ikke bare fortelle det for å fortelle det, sa hun til KK i 2011.

2. påskedag ble forestillingen «Kondolerer» sendt på NRK1, der Kåss Furuseth snakket åpent ut om broren og morens dødsfall.

35-åringen hadde lenge tenkt på at hun ville sette opp en humoristisk forestilling om sorg. Dette endte i forestillingen «Kondolerer».

- Døden er det tristeste i verden, men midt i det vanskelige er det også lov å le og føle glede. Jeg hadde et ønske om å lage noe som betyr noe. Dette er en historie jeg har hatt med meg lenge, og jeg har alltid tullet med disse tingene over kjøkkenbordet. Derfor føltes det veldig godt å få lov til å tulle med det på en scene også.

«Trygdekontoret» sendes på NRK1 onsdag klokken 22.15. 

FIKK ÆRESPRIS: Komiker Else Kåss Furuseth mottok Wenche Foss` ærespris 2012 av sjefredaktør i Se og Hør Ellen Arnstad og daværende Oslo-ordfører Fabian Stang under den årlige Kjendisgallaen.  Foto: NTB scanpix
FIKK ÆRESPRIS: Komiker Else Kåss Furuseth mottok Wenche Foss` ærespris 2012 av sjefredaktør i Se og Hør Ellen Arnstad og daværende Oslo-ordfører Fabian Stang under den årlige Kjendisgallaen. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Derfor er Else åpen om moren og brorens dødsfall