Cruise til himmels

Cruise er i vinden som aldri før. Kast gamle fordommer og hopp om bord...

SEHER.NO: Tradisjonelt har Karibien stått for størstedelen av verdens cruisetrafikk. Slik er det fremdeles, men Middelhavet opplever nå en formidabel økning. Ikke minst har det vært avgjørende at bransjen har styrket kvaliteten på skipene kraftig.

Tidligere var det ymse kvalitet på båter som seilte i Middelhavet, men i dag kjører cruiserederiene sine flotteste og største skip her.

Appellerer til barnefamilier

På et middelhavscruise kan du oppleve mange forskjellige byer, som kan virke mer forfriskende og variert enn mer eller mindre identiske karibiske havnebyer og strandperler.
Dette appellerer til småbarnsforeldre som er blant de viktigste målgruppene når rederiene skal lokke til seg nye kunder. Cruiseferie er ikke lenger noe vi forbinder med spaserstokker - men er en ferieform for hele familien.

Skipene har varierte aktivitetstilbud og gir en unik måte å oppleve store deler av Europa på. Småbarnsforeldre er som regel ikke helt i markedet for de store opplevelsesreiser, men et cruise gjør det enkelt å se mye i løpet av kort tid.

Den enorme økningen i cruisetrafikken kan også forklares med at cruise er billigere enn mange tror. For rundt en tusenlapp i døgnet får du cruise med alle måltider inkludert. Bon voyage! 

Bare en myte?

Her er noen av de mest kjente mytene rundt det å dra på cruise:

Myte 1: Blått hår       

Virkelighet: For hele familien.

Myte 2: Cruise er dyrt                         

Virkelighet: 1000 kroner per natt, alt inkludert!

Myte 3: Stillestående, lite å gjøre.   

Virkelighet: Stort aktivitetstilbud

Myte 4: Alle cruise går i Karibien.    

 Virkelighet: Verden for dine føtter.

Myte 5: Du går alltid i kø.                   

Virkelighet: Bare hvis du følger strømmen - gå dit du vil!