vendela kirsebomog datter julia viser klær Her er Vendela sammen med Gry Lilian Nilsen som har cerebral parese *** Local Caption *** 29.06.2015: - IMPONERT: Vendela Kirsebom var full av beundring over det Gry Lillian Nilsen og kollegaene hennes har fått til.
#
vendela kirsebomog datter julia viser klær Her er Vendela sammen med Gry Lilian Nilsen som har cerebral parese *** Local Caption *** 29.06.2015: - IMPONERT: Vendela Kirsebom var full av beundring over det Gry Lillian Nilsen og kollegaene hennes har fått til. #Vis mer

CP-rammete Gry lagde klær for Vendela

- Jeg er stum av beundring, sier supermodellen Vendela Kirsebom etter å ha vært med på en motevisning helt utenom det vanlige.

SEOGHØR.NO: – Det er en stor ære for oss at selveste Vendela Kirsebom ville stille opp og være modell for klærne våre, sier Gry LillianNilsen (40) fra Bærum.

Gry Lillian har cerebral parese, men det hindrer henne ikke i å være både kreativ og produktiv.

Sammen med flere andre funksjonshemmede og to designere er den livsglade 40-åringen med på å produsere flotte og trendy klesplagg.

De jobber på Aurora verksted, en organisasjon der kunstnere med og uten funksjonshemning arbeider kollektivt.

Stum av beundring

Klærne selges gjennom deres egen butikk Respect By Aurora på Majorstuen i Oslo, samt kjeden Norway Design.

– Det er imponerende å se hva disse herlige menneskene har fått til. Jeg er stum av beundring og tror nok aldri jeg hadde klart å lage noe lignende selv, sier supermodellen Vendela Kirsebom.

Saken fortsetter under bildet.

TEAMWORK: Her er gjengen som står bak de spesielle
moteklærne: Foran f.v.: Gründer Trine Dreyer, designer Annette
Andreassen, Inger Anne Nyberg (33), Mona Watle (35) og Sigrun
Aamodt (56). Bak fv.: Magnus Olav Sand (25), Julia Kirsebom, Gry
Lillian Nilsen, Vendela Kirsebom og Karl Martin Hannus (24). Foto: Espen Solli, Se og Hør
TEAMWORK: Her er gjengen som står bak de spesielle moteklærne: Foran f.v.: Gründer Trine Dreyer, designer Annette Andreassen, Inger Anne Nyberg (33), Mona Watle (35) og Sigrun Aamodt (56). Bak fv.: Magnus Olav Sand (25), Julia Kirsebom, Gry Lillian Nilsen, Vendela Kirsebom og Karl Martin Hannus (24). Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

Hun nølte ikke et sekund da hun og datteren Julia (17) fikk forespørsel om å stille opp som modell for å promotere de spesielle klærne.

Gry er kry

– Antrekket passer jo perfekt. Du kledde det veldig godt. Nå ble du skikkelig flott, Vendela, utbryter Gry og legger ikke skjul på at hun er skikkelig kry.

Hun peker stolt på rankene som er preget inn på overdelen. De er det nemlig hun som har tegnet. Hun har også klippet til fasongen på skjørtet.

– Favorittjobben min er å lage gensere med strikkemaskin, forteller Gry.

Gry elsker å tegne og male, og kom til Aurora i 1996. Hun er også med i sanggruppen Dissimilis.

Særpreg

– Poenget med dette prosjektet er samarbeid. Det gir produktene særpreg, samtidig som medarbeiderne våre får utvikle og uttrykke seg som individer, sier teamleder for tekstilavdelingen ved Aurora, Annette Andreassen.

STOLT OG KRY: – Både blusen og skjørtet sitter perfekt, strålte Gry Lillian fornøyd da Vendela Kirsebom poserte i antrekket hun og de andre funksjonshemmede ved Aurora har vært med på å lage. Foto: Espen Solli
STOLT OG KRY: – Både blusen og skjørtet sitter perfekt, strålte Gry Lillian fornøyd da Vendela Kirsebom poserte i antrekket hun og de andre funksjonshemmede ved Aurora har vært med på å lage. Foto: Espen Solli Vis mer

– Ved hjelp av inspirasjonstema lager vi kolleksjoner av alles individuelle kreative innsats, forklarer Annette, som tidligere jobbet for kjendisstylisten Jan Thomas.

Spennende

– Dette er så spennende at jeg allerede har avtalt et videre samarbeid med disse flotte og interessante menneskene, forteller Vendela.

Supermodellen røper at hun blant annet er invitert med på en tur til Vietnam. Der samarbeider Aurora med en liten tekstilfabrikk hvor alle ansatte har ulike handicap.

LES OGSÅ: Slik reagerte Elizabeth Olsen da vinden tok kjolen