Sahar Tabar:

Coronasmittet i fengsel

- Vi finner det uakseptabelt, sier menneskerettighetsadvokat.

CORONASMITTET: Sahar Tabar, hvis egentlige navn er Fatemeh Khishvand, er blitt smittet av coronaviruset i fengsel, og ligger på sykehus, sier menneskerettighetsadvokat. Foto: Skjermdump fra iranske IRIB, NTB Scanpix
CORONASMITTET: Sahar Tabar, hvis egentlige navn er Fatemeh Khishvand, er blitt smittet av coronaviruset i fengsel, og ligger på sykehus, sier menneskerettighetsadvokat. Foto: Skjermdump fra iranske IRIB, NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I oktober i fjor ble iranske Fatemeh Khishvand (22), kjent fra Instagram-brukeren Sahar Tabar, pågrepet av iranske myndigheter.

Hun ble siktet for blasfemi, oppfordring til vold og korrupsjon, for å fornærme landets kleskoder, samt for å skaffe seg inntekter på ulovlig vis, og har siden sittet i fengsel i påvente av rettssak.

Ifølge menneskerettsorganisasjonen Center for Human Rights in Iran (CHRI), har Khishvand blitt smittet av coronaviruset i fengsel, og ligger nå i respirator på Sina Sykehus i den iranske hovedstaden Teheran.

- Vi finner det uakseptabelt at denne unge kvinnen har blitt smittet av coronaviruset under disse forholdene mens saken hennes har blitt usatt i løpet av en lengre tid i fengsel, sier menneskerettsadvokat Payam Derafshan til organisasjonen.

Nektet løslatelse

Ifølge CHRI har dommer Mohammad Mogiseh ved gjentatte tilfeller avvist Khisvands søknad om å løslates mot kausjon, til tross for at andre insatte har fått midlertidige løslatelser grunnet coronautbruddet.

- Alle de andre som er siktet i denne saken har blitt løslatt, og vår klient er den eneste som ikke har fått innvilget søknaden. Dommeren sa nei, hevder advokat Derafshan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer