Svein Østvik:

Coronasmittet:
- Hev etter pusten

«Charterfeber»-profil Svein Østvik (60) sier han ble coronasmittet i desember.

CORONASMITTET: Reality-profil Svein Østvik sier han ble smittet av coronaviruset i desember. Foto: Alex Iversen/TV 2
CORONASMITTET: Reality-profil Svein Østvik sier han ble smittet av coronaviruset i desember. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reality-profil Svein Østvik (60) sier fredag til nettstedet hemali.no at han ble smittet av coronaviruset i desember. Hemali.no er et nettsted som skriver om helse, mat og livsstil.

Østvik forteller at han hadde feber, hoste og «hev etter pusten» - og at symptomene var influensalignende. Han fryktet imidlertid ikke for livet, forteller han.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Svein Østvik, også kjent som «Charter-Svein», var med på debatten for å svare på kritikken mot hans corona-utsagn. 27. april 2021. VIDEO: Edward Stenlund REPORTER: Henriette Eilertsen Vis mer

Fryktet media

- Det var media jeg fryktet. Jeg så for meg de hånlige, skadefro overskriftene. Jeg så for meg hylekoret: «Hva var det vi sa?», og tenkte fader, jeg skal vel ikke ligge her og gruble på avisoverskrifter. Ikke nå som jeg trenger å være positiv! Dersom jeg måtte på sykehus, visste jeg at media ville få vite at jeg var syk, sier han til nettstedet.

Østvik forteller videre at han følte seg bedre innen kort tid, og at han i dag er helt frisk.

Også på sin egen Facebook-profil har reality-profilen bekreftet at han var coronasmittet rundt juletider.

«Jadda jeg var syk rundt, før og etter julaften og her er litt av hvordan det fortonet seg! Helt fin igjen nå», skriver Østvik.

Svein Østvik har ikke besvart Se og Hørs henvendelser fredag kveld.

CORONA-SKEPSIS: Leif Einar Lothe mener han og Svein Østvik ikke har noe å gjøre i «Debatten», og overlege Elisabeth Toverud Landaas hadde dette å si til «Charter-Svein». Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: NRK. Vis mer

«Charter-Svein» har en lang bakgrunn i reality, og er kanskje best kjent for serien som førte til hans store gjennombrudd, nemlig «Charterfeber», som gikk på TV3 fra 2006 til 2013.

I senere tid har Østvik vært deltaker i programmer som «4-stjerners middag», «Camp kulinaris», «71° nord» og «Farmen kjendis».

Munnbind-brenning

I 2021 havnet han i en rekke kontroverser relatert til corona-tiltakene. I april sto Østvik foran Stortinget i Oslo, som en del av en demonstrasjon mot Oslos strenge tiltak og deltok i en munnbind-brenning.

I fjor ble 60-åringen invitert som gjest i NRKs «Debatten» sammen med Leif Einar «Lothepus» Lothe, på bakgrunn av sistnevntes kritiske uttalelser om Østviks holdning til coronarestriksjonene.

Runar Søgaard gjorde seg upopulær på gården allerede i første episode av Farmen Kjendis, da han tirret på seg både Donna Ionna og Svein Østvik. Vis mer

I et intervju med Dagbladet har Østvik også fortalt at han har mistet jobbtilbud og venner etter munnbind-brenningen.

- Det er helt slutt på jobbtilbud og oppdrag. Jeg ble nærmest utsatt for et karakterdrap. Jeg må si det. Det er vel ingen som vil ta i meg nå, etter alt dette, sa han i mai.

LES OGSÅ: Slik er hun helt privat

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer